måndag 26 april 2010

Skruvat

Nu när vi fällt två träd samt tuktat en stor idegran har vi förutom massor med ris på tomten en hel trave med huggen ved. Två travar närmare bestämt. Uttryckt i volym 2.4kubikmeter. Det är rätt skapligt. Särskilt med tanke på att vi inte har någon eldstad, alls. Varken inne eller ute. Vi har en liten kolgrill, men det är allt.

För att råda bot på detta gjordes ett besök på Jula där nedanstående kombinerade grill och eldkorg inhandlades.Korgen (made in china) säljs förstås i ett platt paket tillsammans med en instruktion som i fem enkla steg förklarar hur alla metallbitar blir en grill och eldkorg. För det första är alla enstaka metallbitar inslagna i plast, vilket blir väldigt mycket plast ivägen när grejerna ska skruvas ihop.

För det andra är det just skruvandet. Alla små silverblänkande knappar på bilden är en skruv med tillhörande mutter. Totalt är det 72st. De första 53 var rätt roliga men allt roligt har en gräns och där ungefär var den nådd. Det minst roliga var när jag var på skruv 67 och insåg att det bara fanns två skruvar kvar i påsen. Det saknas tre skruvar!!!

Jävla kineser att inte kunna räkna! Var min första tanke. (jupp, människan blev lite rasistisk där). Ska jag behöva skruva isär eländet igen, knöla ned i kartongen och åka tillbaka till butiken och säga "Det saknas tre skruvar, jag vill ha dem eller få en ny". Jula brukar inte strula med reklamationer, men det är den där orken som saknas hos mig. Jag vill ha hela och rätt grejer från början.

Frustrerad börjar jag röja upp all plast och kartong och upptäcker då en liten påse. I en liten plastpåse med en handslagen knut finner jag sex stycken exakt lika dana skruvar som jag saknar. Någonstans längs paketeringslinan i Kina har de uppenbarligen en liten kontrollstation som väger alla skruvpåsar och kompletterar paketen vid behov med en liten extra påse skruvar, kontrollerat, plockat, packat och knutet för hand.

Ett litet tecken på att Kina börjar få känsla för leveranskvalitet? De blir starkare för varje dag. Kanske dags att lära sig mandarin.

(När alla 72 skruvar var på plats var det bara att gå igenom och efterdra sen var det färdigt. Återkommer med pyrotekniskt resultat när vi haft premiäreldning)

4 kommentarer:

 1. Tänk vilka myskvällar ni kommer att ha i trädgården nu i sommar. Får man fråga vad en sådan kostar? Jag hade lite idétorka till mina föräldrars födelsedagar nu i sommar. Men en sådan där fin grill/eldkorg är ju en superbra grej att ge till någon som älskar att sitta i trädgården på kvällen.
  Tror nog att jag lämnar över presenten färdigmonterad dock.

  SvaraRadera
 2. 395kr
  http://www.jula.se/eldstad-grill-137289
  De har en för 595 också, i annat utförande.
  Ja, jag hoppas det blir mysigt så att jag får någon lön för allt skruvande :)

  SvaraRadera
 3. När får vi komma o prova den?!?

  SvaraRadera
 4. Tackar. Då vet jag det.

  SvaraRadera