torsdag 22 april 2010

Böghumor

Ikväll har vi varit och tittat på Jonas Gardell. Vi gjorde mer än tittade, vi lyssnade också. Ett tips när man går på föreställning med Jonas Gardell på scenen. Sitter man på någon av de två främre raderna bör man ha regnskydd på sig. Saliven sprutar friskt ur truten på karln när han talar. Han påminner nästan om en liten fontän-staty som precis fått slut på vatten och bara står och småspottar istället för att ha en stadig stråle.

Vi satt inte så långt fram, även om det var tillfällen när jag gjorde mig beredd att ducka. Men han spottade inte bara saliv, han sa en hel del roliga saker också. Och när vi sitter där och lyssnar på hans roliga påhitt blir jag lite avundsjuk.

Han är homosexuell och får därför dra bög-skämt. Han tillhör en av de grupper i samhället det är lättast att skämta om och han får skämta om dem eftersom han är en av dem. (kanske därför han är så rolig? Nej, han har mer talang än så, men ändå).

Jag vill också dra bögskämt, men nu är jag ju uttalat heterosexuell så det är inte lämpligt enligt de sociala regler vi har i samhället idag. Jag får dra skämt om någon av de kategorier jag själv tillhör, typ mekanisk ingenjör, men det är inte lätt.

Hur många ingenjörer går det åt för att byte en glödlampa?
svar: en.
Vad kallar man en blond ingenjör?
svar: ljushårig.
Hur ser man att en ingenjör har varit i kylskåpet:
svar: det gör man inte.

Ni ser, det går inget vidare. Men det är inget jag muttrar över nu, även om skämten är så dåliga att man skruvar på sig. Nej, nu ska jag krypa till kojs, känner att få sova lite är ett dragande moment.

3 kommentarer:

  1. =) Hehe..men eftersom jag bor tillsammans med en ingenjör fnissar jag här i soffan!

    SvaraRadera
  2. Där fick du allt till det:)

    SvaraRadera
  3. Jag tyckte det var roligt :)

    SvaraRadera