fredag 16 april 2010

Nästa projekt "Svärförälderbesök"

Så, nu har jag representerat. Det blev sent. Det visade sig vara ett gäng eventuellt potentiella kollegor som gick andra året på någon högskola. Fick en att minnas den ljuva studietiden. Men dagens studenter verkar ha det för gott ställt ekonomiskt. De berättade att de oftast gick och handlade mat på statiol, eftersom det låg närmast (och var öppet 24 timmar). När jag var student cyklade vi till willys och köpte deras största säck med billig pasta och falukorv till extrapris för att ha råd ( att festa).

Men nu är det över med både studenter och representation och det är dags för nästa projekt"Svärföräldersbesök". Så går det när man inte lyssnar utan bara mumlar lite "javisst" när de visar något intressant på tv:n. Så nu kommer de hit båda två i helgen och sover över två nätter.

Svärföräldersbesök är egentligen rätt trevigt, men det kräver jobb av lite annan sort.

Svärmor: Hon ska spela in allt vad amerikanska tv-serier heter på såndär VHS-video. Det betyder jag är tvungen att damma av den lilla fortida elektroniklådan och börja rycka och koppla i alla kablar och sladdar för att få bild och ljud att fungera som det ska med satellitmottagare, hemmabio, playstaion och just VHS:n. Och alltid 2 minuter innan programmet börjar.

Från det inspelade bandet kopierar hon sedan över avsnittet till ett "riktigt" band med alla avsnitten i följd och reklamen bort-spolad. Vi är flera som försökt förklara vitsen med DVD-box men det går liksom inte. Ungefär som att få en vinyl-lyssnare att gå över till CD. Omöjligt.

Svärfar: Betydligt enklare, men man får se upp, det kan gå undan. Förra besöket sov de över en natt. Det gick då åt en halv platta starköl, kompostkvarnen blev ihjälkörd, whiskeyn tog slut och två mindre aspar vid garaget var ivägen och bara försvann "poff".

Ni hör, det drar ihop sig mot en actionhelg!

3 kommentarer:

  1. Göm whiskeyn!
    Nä nu ska jag ut på promenad med svärmor. Hon fixar sin egen elektronik, dricker inte upp min sprit, klagar aldrig, och ställer upp som chaufför när det behövs. Jag har nog den bästa svärmodern i världen. Nä vänta lite nu... Det är det ju min man som har ;D
    Ha en trevlig helg med svärföräldrarna.

    SvaraRadera
  2. Ha,ha håll i hatten,det blir åka av!

    SvaraRadera
  3. Go Svärfar!! Haha... Ha en trevlig avkopplande helg :)

    SvaraRadera