torsdag 29 april 2010

Trädgårdsarbete

Jag vet inte om det är för all pollen i luften eller vad det kan vara, men jag tror jag fått ADHD. Trädgårds-ADHD. Eller något annat konstigt. Har jag påbörjat något ute i trädgården fortstätter jag oavsett. Hungrig, klockan mycket, mörkt. Det spelar liksom ingen roll, jag bara fortsätter lika glatt ändå.

Idag tex, har jag flyttat rishögar. Jag började när jag kom hem från jobbet med att direkt fylla bilen med skit som skulle till miljöstationen, åker dit, tömmer, tillbaka hem, röjer framför huset, bär in saker i boden och sen börjar evighetsgörat, flytta rishögar. Klockan är halv sex när jag börjar. Sen flyttar jag rishögar, från ena änden av tomten upp till bilen i andra änden. Jag gör visserligen ett kort avbrott för mat, men sen är det non-stop action fram till kvart i tio.

Jag är uppvuxen med stor trädgård, men det här hände aldrig hemma på den tiden. Visst klippte jag gräs eller flyttade jord åt mamma, men inte tog jag ut mig på övertid. Nu springer jag runt som en manisk trädgårssmurf och sliter här och drar där.

Och det måste vara lite större och grövre jobb. Jag sitter inte och pillar med någon blomsterrabatt, utan jag byter ut jorden i den, gräver och sätter ny kantsten eller flyttar grus. Och jag trivs med det. Jag fattar bara inte riktigt vart energin kommer ifrån.

Tänk om jag kunde rikta om den bara en smula till att dammsuga här hemma, det skulle verkligen behövas, men det går liksom inte. Jag har städ-apati. Drar mig in i det yttersta innan jag tar tag i dammsugaren.

Trädgårds-ADHD och städ-apati, jag låter ju som en balanserad person.

8 kommentarer:

 1. Finns ett enkelt svar på den. Efter en lång och rent ut sagt för jävlig vinter så är du trött på att vara inomhus. Du längtar till sköna sommarkvällar i trädgården, och då är det klart att trädgården ska vara "städad".
  Dammsugningen inne kan vänta tills nästa vinter.

  SvaraRadera
 2. Jag tror du har fått genen "govarbetande-man-arbetar-som-fan"! Min farsa har den oxå och den kommer med åren.
  Med andra ord så är du en kvinnas dröm! Fortsätt så!!!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker i alla fall att du får ett plus i kanten av att du ser att dammsugaren måste användas ibland. Martin påstår att han inte gör det men jag tror inte riktigt på det.

  SvaraRadera
 4. Malin och Renée: Jag tror ni har lika rätt båda två. Jag längtar verkligen efter sommarkvällar på uteplatsen och arbetargenen har jag efter min far. Men jag är fortfarande förvånad över var energin kommer ifrån.
  ********
  Caroline: Jag vet att Martin också kan se att dammsugaren ska fram, men du ser det först, om man säger så (med ett par veckor)

  SvaraRadera
 5. It's awesome to visit this website and reading the views of all friends concerning this post, while I am also keen of getting knowledge.

  Here is my homepage :: market leader in erotic massage london

  SvaraRadera
 6. Can you tell us more about this? I'd like to find out more details.

  Check out my web site how to get pregnant fast

  SvaraRadera
 7. I enjoy reading through an article that will make men and women think.
  Also, thanks for permitting me to comment!

  Feel free to surf to my homepage; www.ukpharmacyreview.co.uk

  SvaraRadera
 8. Hello! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are
  you using for this website? I'm getting tired of Wordpress because I've had issues with hackers and I'm looking at options for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

  Also visit my page - viagra review

  SvaraRadera