måndag 5 juli 2010

Krig nummer... någonting

Nytt krig! Bladlöss på rosorna. Med fästmön på jobbet så det är upp till mig att hålla försvarsställningarna här hemma.


Alla lite mer trädgårdskunniga vet att ska man bekämpa bladlöss i samklang med naturen ska man blanda såpvatten och spraya de angripna rosorna. Talloljan i såpan täpper nämligen igen andningshålen på de små gröna insekterna så att de dör!

Men då måste man in och hämta såpa, leta rätt på sprayflaska, rota igenom sambons trädgårdspapper efter ungefärlig mängd såpa mot vatten osv.

Jag kom till städskåpet och hittade såpan. Där hittade jag även den här.... Jag får leva i samklang med naturen en annan dag! Här ska mördas!

Få saker biter så bra som den vite mannens medicin.

3 kommentarer:

 1. Är det krig så är det! Själv har jag dammsugit upp hundratals äckliga små spindelbarn. De sprang förtvivlat på balkongen men jag tog dem. Moahahaha! Mörda dem.

  SvaraRadera
 2. Åh så praktiskt. Bladlöss död på sprayburk. Måste tipsa mamma om den, hon utkämpar just nu ett reträttkrig mot de där glupska sakerna. Hennes trädgård är ju inte direkt liten heller så det tar en stund att gå runt den med blommspruta.

  SvaraRadera
 3. Singelmamman: Ja, dammsug på du, allt är tillåtet i kärlek och krig.
  *********
  Malin J: Jodu, det där är äkta död på burk. Min far skulle en gång bekämpa en stor papaplyaralia med ros-1. Han gjorde så att han ställde plantan i en stor sopsäck, och sen tömde han en hel sprayburk i säcken. Efter det knät han ihop och det fick stå över natten. Kan meddela att allt i säcken dog... allt, blomman också.

  SvaraRadera