onsdag 21 juli 2010

Som man sår får man.....

... skörda, har jag hört. Vet ni, det stämmer inte alls för mig och min sambo. Vi har två sättestora squash plantor i vårt växthus. Tyvärr har resultatet hittills mest varit något som kan liknas vid "småpenisar som ruttnar bort i mystisk könssjukdom". De växer och blir ca 7cm långa och sen börjar de ruttna längst fram, precis som kallbrand, och så sprider det sig bakåt.

Grönsaksklamydia?

Och i det här fallet tror jag inte att kondom hjälper. Men gud vad sjukt kul det skulle se ut med kådisar på alla squash-kart.

Gurkan däremot som växer granne med squash-eländet växer hur fint som helst. Skörd 3ggr veckan, vilket är alldeles lagom för att hinna äta och ge bort till folk i omgivningen.

Tja... det är en gurka.

Sen har vi rabarbern. Det fanns en planta när vi flyttade hit i höstas. I våras torderade vi runt den på ett par ställen i kruka och skottkärra innan vi vräkte ned den i ena såbädden. Och trots bladlusangrepp på vissa individer tar andra fart och vet ingen hejd. (Men vi måste plocka dem för att de inte ska kväva det andra i såbädden).

Min sambos ekologiska parasoll

Så jag säger nog mer... Den som sår, han är med i skördelotteriet, men kom ihåg, det finns många nitlotter.

3 kommentarer:

  1. Det är nästan så man tror man kommit till venhälsans hemsida när man besöker din blogg ;-). Dessvärre har jag inga goda råd att ge ang. trädgårdsodling. //Gina

    SvaraRadera
  2. Venhälsa säger du... kanske bäst at jag styr upp bloggen då innan nåon läkare kommer och ordinerar penicillin mot åkomman :)

    SvaraRadera
  3. Tror jag tagit alla nitlotter i år tyvärr, förutom jordgubbarna då....tror vi lyckades skörda 15 liter eller så under jordgubbssäsongen. Men nu ser de flesta plantor rätt vissna och tråkiga ut och inte ett bär hittar jag på bärbuskarna...

    SvaraRadera