tisdag 13 juli 2010

Ohyra

Jag har fått löss på rabarbern. Nej, jag har inte hoppat över häcken till grannen och skaffat mig kli på flaggstången, jag har verkligen fått löss på rabarbern. Och det är inget dåligt angrepp heller. Inget man skakar av med en enkel dusch med trädgårdsslangen. Se bilderna nedan för bevis.


Och den här gången vill man ju inte använda samma kemiska preparat som sist, med tanke på att det här kommer att serveras som mat i någon form. (höll på att skriva " Den här rabarbern kommer det att snaskas på i någon form" men det lät för perverst).

Såpa har vi, men frågan är vilken som smakar bäst, gul eller grön? Eller ska man fråga sig vilken som ger minst bismak? Med tanke på angreppets storlek skulle vi säkert kunna använda rabarbern till att göra citronpaj ifall vi använde Ajax.

Tänk om grädde stelnar och täpper till lufthålen lika bra som såpa? Jag menar, te med smak av rabarber-grädde är ju gott, och rabarberpaj med grädde är gott, så varför inte. Fast med tanke på det varma vädret som varit skulle nog den enda sensationen vara att jag är ensam i hela kommunen om att ha ett grönsaksland som luktar härsken mejeriprodukt.

Nej, det får nog bli såpa ändå..... eller, finns det något sätt man kan elektrifiera dem?.. hmmm, tål att tänkas på.

4 kommentarer:

 1. Nä, fy faaaaan va' äckliga! *ryser* Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Såpa är bra, har jag hört. Men det ser ut att bara var på bladen. Kanske själva stången klarat sig. Rabarberstången alltså.

  SvaraRadera
 3. Kanske läge med ngn slags kondom?! Så att det inte sprider sig vidare. Tyvärr vet jag i dagsläget inte på råd i denna fråga. Jag kanske kan fråga min mamma. Ber om att få återkomma. Tills dess, lycka till! //Gina

  SvaraRadera
 4. Ewa: Tackar.. och så äckliga är de inte... de är typ mest irriterande.
  ***********
  Singelmamman: Ja, jag hoppas såpa funkar bra, jag har varit och sprutat, kom även lite på stången, så nu är även den hal och fin.
  ***********
  Gina:Kondom....Eller tja, kom och tänka på en "Alla barnen vits"
  Alla barnen använder kondom utom Lasse
  Han kör med ICA kasse.
  Kanske skulle "kassa in" rabarbern på någe vänster. eller så rycker man upp all angripen rabarber, lägger i en tunna på med bensin, en tändsticka och wow!,

  SvaraRadera