tisdag 20 juli 2010

Veckans Coop!

Tisdag=veckohandling och eftersom jag idag inte bara var ute efter mat utan även fönsterkitt blev det en tur till den härliga coop butiken. Men det var lite förgäves. Jag hittade nämligen inget fönsterkitt. Jag hittade heller ingen att fråga. Och vill de inte sälja så behöver de inte sälja, jag är inte en jobbig kund på det viset.

Och naturligtvis sprang jag på en liten "high-light" idag med. Denna gång hade de pyntat ett hörn på en hylla på radioavdelningen (jag vet inte vad hyllplatsen kallas, men jag tror det är något i stil med "hög säljfaktor) med skrivarkabel i parallell utförande.

Nä, det är inte bredbandskontakter, även om man lätt kan tro så.

Lugn, jag kan förklara dator-Grekiskan. I mitten på 1990-talet då persondatorer började bli mer vanligt i de svenska hemmen fanns det även folk som skaffade sig en skrivare. För att koppla ihop skrivare och dator behövde man en parallell-skrivarkabel. I slutet på 1990-talet (ca 1998), var det svårt att få tag på en skrivare med parallell-kabel fattning då allt nytt i datorvärlden gått över till USB-anslutning, så även skrivare.

Det är nu år 2010, dvs mer än tio år sedan parallell-kabeln försvann och Coop hänger dem på "strategiskt säljställe". Det är som att försöka sälja tv-antenner som endast klarar start-vit mottagning. Jag kanske är dum, men jag vet faktiskt inte vem som skulle tänkas köpa. finns det någon med en över tio år gammal skrivarutrustning som är villig att nyinvestera i reservdelar? (Idag går det att få en ny färgskrivare med fotokvalitet för under 500kr.)

Utbudet på elektronikavdelningen blir lite som en mullig tant, visst är det brett, men är det brett på rätt ställe?

6 kommentarer:

 1. Det finns väl alltid någon lättlurad idiot därute som kan tänka sig att köpa den "Den kan vara bra att ha" typen och "Men jag trodde att det var den här kabeln du pratade om Kalle" typen ( dvs den totalt otekniska pensionären som ville göra barnbarnet en "tjänst").
  Jag är mer typen "Skicka för fasiken inte mig att köpa något elektroniskt om du inte skickar med en tydlig beskrivning som jag kan ge personalen"

  SvaraRadera
 2. Du borde bli lärare,du förklarar så pedagogiskt:)

  SvaraRadera
 3. Malin J: Ha ha, du låter som min syster. Hon vill också ha en lapp med alla viktiga siffror och namn på så att det inte blir fel.
  **********
  Anonym: Tack! Men i ingenjörsvärlden blir man inte lärare, man blir utbildningskonsult och fakturerar glatt 950kr/timme plus kostnader för material och resor.
  Lärare, det är såna som bråkar med kommunen mer pengar föra att ha råd att laga skolans enda kopiator.

  SvaraRadera
 4. Du har en väldigt bra sida här, men skicka mig gärna en länk på den där 500 kronors skrivaren med fotokvalitet.

  SvaraRadera
 5. Finns på Netonnet.
  http://www.netonnet.se/art/dator/skrivare-och-scanner/skrivare/blackstraleskrivare-a4
  Bläckstråleskrivare.

  SvaraRadera
 6. Magnus: Naturligtvis ska jag säga Tack för att du gillar bloggen. Jag var visst lite stressad på lunchen. :)

  SvaraRadera