onsdag 28 juli 2010

Remjakt

Och hur lätt var det att få fatt på en ny drivrem till torktumlaren? Klev in i butik som säljer vitvaror och har följande konversation med en mycket trevlig och hjälpsam dam som såg ut att vara delägare och jobbat länge i branchen:

-Hej, jag har en husqvarna torktumlare vars drivrem gått av, kan du hjälpa mig beställa en ny?
-Nej, tyvärr inte. svarade damen
-Hmm, vad synd. Du vet ingen butik eller verkstad i närheten som kan hjälpa mig?
-Nej, tyvärr.
-Men, hur gör ni nom era maskiner går sönder?
-Vi säljer bara nya hela maskiner.
-Men om de går sönder?
-Det omfattas av fabriksgarantin.
-Men vem lagar maskinen då, för kunden kommer väl hit?
-Ja, men då skickar fabriken en reparatör hem till kunden. Olika fabriker har avtal med olika verkstäder i landet. Men du kan få numret till Husqvarnas reservdels avdelning så får du se om de kan hjälpa dig.

Och så fick jag en lapp med adress och nummer och allt av den hjälpsamma damen. Den lappen lade jag på ett bra ställe, så jag skulle få med den hem, så nu är den borta. suck.

Men tack och lov finns ju nätet. Jag har hittat en auktoriserad verkstad för just torktumlare av märket Husqvarna. Den ligger ca 8mil härifrån. pust.

Har för mig jag sett på rusta att de har torkvindor för 250spänn. Kanske vore en mer miljövänlig och energibesparande och billigare variant, även om det kommer att gnällas en hel del i vinter över att en torktumlare är mer bekväm.

Slutsats: Det blir torkvinda OCH hörselproppar

4 kommentarer:

 1. Internet är fan bra grejer! =)

  SvaraRadera
 2. Köp en hopvikbar torkställning. Tar ingen plats alls i hopvikt tillstånd och det ryms lätt tvätt från en fullproppad tvättmaskin. Eftersom den är lätt och står på marken kan man ha den ute eller inne eller flytta runt den efter behov. Smidigt.
  Om jag hänger upp tvätten på kvällen är den torr på morgonen.

  Vi har ett torkskåp också, men det står bara och samlar damm sedan vi köpte denna eminenta pryl. Köp en. På köpet spar ni en hel massa el.

  SvaraRadera
 3. Anne hann före mig :). Underbar pryl det där.
  Perfekt höjd för att stå och vika tvätten när den är torr oxå. Det finns kläder som måste ligg torka. Då brukar jag lägga torkställningen i ihopvikt tillstånd över badkaret och sedan kläderna ovanpå det. Perfekt.
  Förutom att spara el så kommer du att slippa utgiften för öronproppar.

  SvaraRadera
 4. Suzan:Yez it is! Man kan ju typ göra allt på näten (förutom att kissa).
  ******
  Anne: Vi har redan en sådan ställning. Den är alltid ivägen och alltid full med tvätt då den är framme. Men jag håller med om att den är skitsmidig, ett av våra bättre köp.
  *******
  Malin J: (läs svaret till Anne). Jag håller helt och hållet med om att det är skitbra att låda saker liggtorka. Hade mycket stickade tröjor ett tag, och då var den bäst.

  SvaraRadera