tisdag 27 juli 2010

Nu var det vår tur...

Vi tvättade igår, eller rättare sagt min sambo drog igång en maskin ljus kulörtvätt. Min uppgift (eftersom jag lägger mig sist), var att slänga in allt i tumlaren när tvättmaskinen gått klart. Och eftersom hälften av innehållet i maskinen faktiskt var mitt, såg jag nyttan i att komma ihåg att göra detta. Sedan fick tumlaren gå under natten.

I morse kom jag faktiskt ihåg tvätten och gick för att ta ur den ur tumlaren. Men det var inge bra idé. Tvätten var nämligen inte helt torr... Så jag drog igång den igen och gick för att äta frukost. Sedan gick hela dagen och vi kom hem. Efter maten kom jag på, "justa ja, tvätten". Jag gick och kollade.

Den var fortfarande fuktig. Och den gula handduken låg fortfarande överst. Faktiskt så verkade trumman inte snurrat runt ett dugg. Jag testade då ALLA torkprogram samt några knappkombinationer extra bara för att var säker. Och hur jag än vred och tryckte ville trumman inte snurra. Däremot kunde man höra att fläkten gick. Och jo, luddfildret var inte särskilt luddigt.

Slutsats: Drivremshaveri. Skruvmejseln plockades fram och efter en del skruvande och bara en svordom kunde misstankarna bekräftas. Satans skitrem. Undrar vad en ny kan kosta? Säkert har de lagt på en massa i lager- och logistikkostnad och leveranstid, för att få sälja en ny maskin istället.

Drivremshaveri

Fast så svårt ska det väl inte vara att göra en egen... fick ju en bit cykelslang över när jag meka cykel senast... hm... tänkvärt...

2 kommentarer:

  1. Om man kan ersätta fläktremmen på en bil med en nylonstrumpbyxa så borde man kunna ersätta en drivrem i torktumlaren med en cykelslang, eller!?
    Och för dem som tvivlar på strumpbyxmetoden så kan jag meddela att det fungerar utmärkt, farfar körde med det länge innan han kom sig för att "lägga dyra pengar på en sketen rem"

    SvaraRadera
  2. Ja, och som det ser ut nu så kanske cykelslang inte är så tokigt alternativ....

    SvaraRadera