tisdag 6 juli 2010

Vår aftonpress...

Det sägs att vår aftonpress säljer sämre och sämre och det på grund av att alla går in på nätet och läser istället för att köpa lösnumren, trots att aftonpressen inte längre kommer ut på aftonen utan redan på morgonen.

I sin förtvivlan att få folk att köpa fler lösnummer tar det till diverse knep. Expressen har sedan en tid tillbaka kört med att slänga med olika filmserier om Bond och liknande. "Varje Torsdag med Expressen". Nu är det tydligen slut på bra filmer så de har gått över till grillbestick. Allvarligt, de försöker verkligen sälja fler tidningar genom att slänga med ett par grillbestick. Är det seriös journalistik?

Eller är det så att det är sveriges journalist-avskräden som arbetar på kvällstidningarna? De där som ingen annan vill ha och egentligen borde syssla med något annat än att göra tidning? De där som gör så dåliga reportage och skriver så dåliga artiklar att man måste slänga med en bok av en "riktig" författare för att kunden ska få med sig något läsvärt hem? Inte ens "Hänt i veckan" som mer eller mindre är en suddig bilderbok med påhittade textrader, behöver draghjälp av något sådant.

Ett steg i rätt riktning kan ju vara att presentera lite vettigt och färskt material. Vad sägs om detta Aftonbladet publicerade den 1:a juli:
Visst, skithäftigt, men det finns även en länk till ett filmklipp på youtube (här)
Det klippet är från den 26:juni 2009, alltså ett år gammalt. Inte direkt jättefärsk nyhet med andra ord, men bättre sent än aldrig, eller?

Och Expressen låter meddela följande:

Madeleine har nu ädrat planerna och kommer att vara med på Victorias födelsedagsfirande på Öland den 14:e Juli. Notera att det är den stora nyheten. Att Victoria alls inte kommer att närvara vid sitt eget födelsedagsfirande pga smekmånad ser alla som något helt naturligt. Men att hennes lillasyster nu ändrat i sin kalender och nu kommer att sitta med i publiken och inte göra någonting speciellt, det är speciellt.

Jag tycker det är mer speciellt att vi har ett kungahus som ställer till med födelsedagsfest utan födelsedagsbarn. Men det kanske bara är jag. Jag kanske har fått semestersting?

2 kommentarer:

  1. Ja nu är du helt ute och cyklar. Klart kungahuset ska ha kalas utan födelsedagsbarnet. Det har vi jämt här. Kalas är ju kul och det är ju alltid någon som fyller år någonstans, så varför inte fira. ;) Ja det är aningen konstigt att "kvälls"tidningarna inte kan hitta något vettigare att skriva om. Det måste ju hända något mer intressant ute i världen.

    SvaraRadera
  2. Ja du, de kanske borde sluta kalla sig för "nyhetstidning" och istället ta steget helt ut och vara en "daglig veckotidning" med korsord, skvaller och kändisnytt och recept på smörgåstårtor och drinkar. Som det är nu känns det varken hackat eller malet.

    SvaraRadera