tisdag 14 september 2010

Chokladigheter och nyttigheter

Idag, efter maten, framför tv:n, frågar min sambo:
-Har vi någon choklad kvar?
-Nej, chokladkakan är slut, men är du jättesugen kan du vispa ihop lite chokladpudding. Det ska finnas en påse kvar och det skulle faktiskt vara gott lite senare ikväll, svarar jag.
-Nej, usch, så onyttiga kan vi inte vara, vi åt faktiskt glass igår.

Lite senare går jag ut till snickarboden och slipar, spacklar, slipar och slutligen målar träramen till en spegel. När jag kommer tillbaka in möts jag av en chokladdoft.
Chokladpudding? Nej, det är ju onyttigt att äta på en vardag. Istället kommer doften från Kladdkakemuffins! (just det, kladdkaka i muffinsformat)

Jag kan ha fel, men eventuellt har min sambo i hemlighet funnit ett svart kryphål i bantningsuniversums gastrologiska galaxer, där den koncentrerade chokladsmaken ställer fysiska och kemiska begrepp på sin spets och helt enkelt tunnlar sig förbi alla onyttiga effekter och bara lämnar söt krämig chokladig njutning kvar, vilket då skulle göra att kladdkakemuffins är mer sunt för kroppen än hälsokost.

Ska ta en titt i kalendern också, kan ju vara något annat på g.

4 kommentarer:

 1. Kladdkakemuffins? Du menar alltså att det finns ett sätt att slå ihop två favoriter till en?
  Skulle bli tacksam för receptet.
  Och när det gäller titten i kalendern. Försöker du säga att kvinnor är extra sugna på choklad vid en viss tidpunkt i månaden?
  Förstår jag inte aaalls var du fått ifrån. Nädå inte alls.

  SvaraRadera
 2. Kvinnor kan! Man ska aldrig nämna något om choklad, godis eller efterrätter. Det blir bara så att man faller för frestelsen. Sitter fortfarande kvar i missbruket av Passion & Chilichokladen du skrev ett inlägg om. Tack så j***a mycket. Hoppas att det smakade ;-) //Gina

  SvaraRadera
 3. MalinJ: Det visade sig vara vanlig kladdkakesmet hon hällt i muffinsformar.
  **************
  Gina: När det gäller choklad heter det inte missbruk. Det heter livsnjutning.

  SvaraRadera
 4. Åh fasiken . Så enkelt. Måste helt klart provas. Tacka sambon ifrån mig. Det där var bästa tipset denna veckan.

  SvaraRadera