söndag 26 september 2010

Smaskens!

Lunchen blev sen idag typ 15:45, vilket i sin tur gör att hela matschema förflyttas tre timmar framåt i tiden. Middag vid åtta-halv nio alltså. Varken jag eller min kära sambo har någon större lust att ställa oss framför spisen. Ändå känner vi båda för något lagat. Lösnigningen blir varma smörgåsar i ugn.

Vad ska vi då ha på våra smörgåsar. Sambon bara älskar tomat och ost så det är taget. det betyder också att det är hon som får ta på sig pannlampa och ge sig ut i växthuset och plocka tomater. Det går inte bara att önska, lite får man jobba också.

Själv förbereder genom att ta fram en plåt och smöra sex stycken skivor vitt franskbröd. Ost och tomat på de två första, Makrill i tomatsås på de två andra, och sen på de tredje min favvo: Banan med senap!

Jupp! Banan med senap är skitgott! Tror jag bara var runt femton när jag hörde om det första gången och tänkte:
-Fy fabian vad äckligt....... Det måste jag prova.(tonårskillar resonerar på sitt eget vis)
Men gott var det.

Sen den dagen är det en flitigt återkommande kombination. Testa så får ni se! Någon som vet någon annan lustig med god kombination?

Banan på senapsbädd, och sedan ett osttäcke över.

6 kommentarer:

 1. Leverpastej med majonnäs på mörkt bröd! Mums!

  /Helén

  SvaraRadera
 2. Helén: Ja, det låter faktiskt mumsigt, nästan som smörgåstårta i miniformat. Det mesta blir godare med majjonnäs, (ungefär som med grädde i matlagning). Något som är väldigt gott är att blanda ut bearneise sås med majjonnäs. Fett som blandas ut med ännu mera fett, det kan inte bli annat än gott liksom.

  SvaraRadera
 3. Lite sent kanske men knäckebröd med ost och lite marmelad är gott. Annars är den ryska förrätten (vet inte vad den heter) med inlagd gurka, smetlana och honung en höjdare. //Gina

  SvaraRadera
 4. Här blev det varma mackor också, fast i mack-järn... men jag provar varken banan och senap eller makrill i tomatsås. Lite för vågat för mig (jag är ju tjej och dessutom var det lääänge sen jag var tonåring). Här blev det skinka, tomater, lök, ost och grillkrydda. Det är gott det! :)

  SvaraRadera
 5. Vi brukar ta gårdagens köttfärssås på en skiva skogaholmslimpa, täcka med hushållsost, lite svartpeppar på det och grilla i ugnen. Det blir mumsigt.

  SvaraRadera
 6. Gina: Ssmetlana, vad är det? låter kladdigt.
  *********
  LillaUlle: Fegis! men tomat och skinka är gott det!
  *******
  Malin J: Låter ju inte tokigt alls.

  SvaraRadera