tisdag 21 september 2010

Hälsa

Nu tänker jag skriva om motion och hälsa för jag har noterat att det är oerhört "på" att skriva om sånt i bloggvärlden. På mitt jobb har vi via Korpen (ni vet det där frivilliga motionsförbundet) gått med i en stegräknartävling. Det går till så att minst sex arbetskamrater anmäler sig som ett lag. Därefter får lagdeltagarna en stegräknare var, och en webb-inloggnings-kod.

Nu ska man bära stegräknaren i ett visst antal veckor och notera antalet steg man tar på den speciella hemsidan. När tävlingen är slut ser man vem som har gått flest steg. Vill man fuska är det bara att fyll i fler steg än räknaren visar, hårdare är inte kollen.

Första gången tävlingen anordnades för ett par år sedan hade jag inte tänkt att vara med. Men det var ett lag som var en man kort och de sa: "hur svårt är det att gå runt med en stegräknare?". Eftersom man fick behålla stegräknaren efteråt tänkte jag "gratis är gott! och gick med.

Mitt lag hade kanske inte vinnarambitioner, men de skulle bli ett av de fem bästa på företaget hade de bestämt sig för. Alla utom jag. Jag ville ju bara ha en gratis stegräknare, så jag sket i vad de sa, jag gick inget extra för deras skull.

Hälsokravet säger att man bör gå MINST 10 000 (tiotusen) steg varje dag. Mina kollegor var oftast uppe i fjortontusen och ännu mer på helgen (det är bra för ett stillasittande jobb). Själv hade jag en dag en väldigt slö lördag. Jag var inte bakis, jag var bara slö och satt i soffan. Jag gjorde 397steg på hela dagen. (En stressig vardagsmorgon är över tusen steg innan jag låser dörren bakom mig).

Det gjorde att andra gången de arrangerade stegtävlingen blev jag inte ens tillfrågad. Jag hörde lite på omvägar att de sökt deltagare på andra avdelningar till laget istället. Själv skrattade jag bara.

Den här gången trodde jag att jag skulle slippa, men i sista sekunden visade det sig att en annan kollega fått tävlingsnojja och absolut skulle ha ihop ett lag. "Tja, varför inte", tänkte jag, kunde ju vara kul med en ny stegräknare. Så nu är jag med i cirkusen igen. Första dagen på tävlingen var igår.

Då gjorde jag 7746steg.
Idag har jag gjort 8418steg.

Det här duger inte, räknaren visar alldeles för få steg. Imorgon tjepar jag fast den på skaksikten på jobbet. Det borde ge mycket bättre siffror.

Dagens prestation

5 kommentarer:

 1. Det är kul med stegräknare. Skaffade min tredje( De första två gick sönder) för ett par veckor sedan. Första veckan blev det 7890 steg i snitt per dag andra veckan blev mycket sämre. Dennna veckan satsar jag på 12000 i snitt.

  SvaraRadera
 2. Malin J: Ja.. trots att jag inte är tävlingsmänniska håller jag med dig. De är kul att se hur mycket (eller hur lite) man rör sig varje dag och sen se om det går att förbättra)

  SvaraRadera
 3. Jag gick över 40 tusen steg en dag när jag o kollegan tävlade mot varandra! =)

  SvaraRadera
 4. Själv går jag på tok för lite under vardagen. Att städa min lägenhet ger till exempel bara 1400 steg. Och lyckas aldrig få de där stegräknarna att fungera perfekt. En kollega till mig satte den på sina trosor så att det sista hon tog av på kvällen var räknaren. Men hon är en tävlingsmänniska.

  SvaraRadera
 5. Suzan: Hm, känner att jag har ett rekord att slå... tror jag får låna mammas hund och ge mig ut på promenad....eller så sätter jag räknaren på hunden och kastar lite boll.
  ********
  Singelmamman: Det låter som om du har en jätteliten lägenhet. Eller så städar du för ofta.

  SvaraRadera