tisdag 18 oktober 2011

Blogganalys

Hej alla läsare. Idag tänkte jag göra en liten blogganalys av min egen blogg. Analysen bygger på fakta inhämtat från kommentarer, saker jag läst om på andra bloggar och godtyckliga citat av Carl Bildt.

Det första jag analyserat är att de flesta av mina läsare är kvinnor. Det basera jag på två saker:
1: Nästan alla medlemmar/följare har kvinnonamn.
2: Det som ger flest kommentarer är inlägg om skor. Men nu är jag man och skriver inte direkt om skor. Jag skriver om gummistövlar och sockiplast. Men det räcker som fotprydnad för att kommentarerna ska komma.

Det andra jag kan konstatera är att jag inte har särskilt språk-kräsna läsare. Eller så har de bara stor förståelse. Alternativt tror att jag har en släng av lätt stav och felskrivighet. Men sanningen är nog mest att jag är slarvig. Samt att många inlägg kommer till i slutet av dagen då koncentrationen är inte alltid på topp.

Det gör att jag bitvis har en fantastiskt dålig svenska med upprepningar av ord, felstavningar, halvstavningar och syftningsfel. (Fast syftningsfel får man ha. Om det finns en snuskig slutkläm. Men jag brukar inte ha så snuskiga inlägg. Däremot kan mina strumpor ibland vara lite småsnuskiga i slutet av dagen efter flera timmar i kängor). Min gamla skolfröken skulle verkligen undra hur jag kunde få fyra i uppsatsskrivning med det här språkbruket.

Tredje analysresultatet:
Sommartid skriver jag väldigt mycket om mördarsniglar.

Det var allt för ikväll! häpp!

4 kommentarer:

 1. Jag tror de flesta i Bloglandia är kvinnor.

  Skulle vara intressant att få veta vad du läser för bloggar. :)

  SvaraRadera
 2. Sen den intensiva sommaren som var så läser jag tyvärr inte så mycket andras bloggar till vardags som jag brukade.
  Nuförtiden brukar kolla in
  http://dumbasfisken.blogg.se/
  Han är karl, han bloggar, och skulle jag någon gång ha problem med flytspackel vet jag att han skulle förstå mig.

  http://cancelsunday.blogspot.com/
  Jag är inte säker på att vi skulle komma överens i verkligheten, men jäklar hon kan få mig att garva. Störtskön i mina ögon.

  http://annadrott.blogspot.com/
  Tror att det är för att jag saknar Linköping lite som jag följer denna blogg. Anna skriver rätt ofta om läppglans och motionsrundor, vilket jag inte finner intressant alls, men ändå läser jag. I stort sett varje dag.

  På helger brukar jag ta mig tid och surfa runt och läsa desto fler bloggar. Ofta av folk som lämnat kommentarer eller som anslutit sig här. Däremot är jag jätte jätte dålig på att lämna kommentarer, trots att jag tycker det är jättekul att själv få.
  Jag lever inte som jag lär kan man säga.

  SvaraRadera
 3. Stav och felskrivighet...love it!!!!...underbart.

  SvaraRadera
 4. Äh, vem fan lever som man lär!? :P

  Kul med tips på bloggar, ska kolla in dom.

  SvaraRadera