onsdag 26 oktober 2011

Borr

Idag har jag handlat min dyraste borr någonsin. 308kr. För bara en borr, inte en borrmaskin. En 12mm borr närmare bestämt.

Det hela började igår när jag skulle borra mig igenom källarväggen för att dra en slang från avfuktaren till avloppet. Det är ju snart gjort, jag ska ju bara genom väggen. Det där "bara" var nog gårdagskvällens dummaste ord.

Det visade sig att källarväggen på just det stället var 30cm tjock. Och i sann byggstandard anno 1914 var betongen utdrygad med vanliga stenar, ungefär i storleksordningen apelsin. Jag höll på i flera timmar med min borrsats från Biltema. Min sambo trodde att jag höll på att riva hela väggen och att något eventuellt var allvarligt fel med tanke på allt oljud jag lyckades åstadkomma.

Tyvärr lyckades jag inte åstadkomma särskilt mycket mer än betongdamm i håret, trots alla arbetstimmar.
Idag beslöt jag därför att ta till det lite tyngre artilleriet. Istället för att åka till Claes Ohlsson och köpa någon form av betongborr for jag direkt till den "riktiga" järnaffären och köpte mig en "riktig" borr. DeWalt. 308kr som sagt.

Redigt med porr i porrmaskinen, som finnen sa.


Men, "bra verktyg gör halva jobbet" heter det. Den här gången gjorde den mer än så. Jag var inställd på minst en halvtimmes slit. Det tog väl 20sekunder att ta sig genom väggen. Sen var jag färdig. Vad tusan. 308kr för 20sekunder.Räknar man ut timkostnaden för användandet av borren (borrpriset/använd tid i timmar) blir det 55440kr.

Sån dyr borr har inte jag råd med något mer. Nästa gång tar jag in en proffisionell håltagarfirma istället.

7 kommentarer:

 1. Såsom varande halvfinne kan jag intyga att de faktiskt säger porr i porrmaskinen.Extra roligt blev det när morfar (som skulle bora i sten) kläckte: "Tet ärr äxtra hårrd porr i porrmaskiinen, no kan jak porra hela taken lång."
  Behöver jag säga att vi låg dubbelvikta på golvet och kippade efter andan mellan skrattkramperna? Och JA, morfar var förtjust i "laskan" och knivar. Han var alla fördomar om finnar personifierad.¨(Humöret,gudar vilket humör!!)

  SvaraRadera
 2. Bra om man kollar sin stavning innan man postar:*Skulle borra i sten, ska det stå.

  SvaraRadera
 3. Suzan: Jo, dyrt blev det... inte billigt att ha hus inte.
  ********
  Malin J: Har du ärvt något av det finska?

  SvaraRadera
 4. Humöret och så gillar jag knivar, fast de ska vara modellen större typ Katana eller stora tvåhandssvärd. Det är konst.Dödligt vackert ;-)

  SvaraRadera
 5. Malin J: Häftigt humör och försmak för stora knivar. Du låter som en farlig kvinna....

  SvaraRadera
 6. Nejdå, jag är så snäll så.Så länge du inte ger dig på någon jag älskar.Och jag tål inte att se blod så det är ingen risk att jag jagar någon med knivar ;-)

  SvaraRadera