onsdag 5 oktober 2011

Renovera lite....

Igår  var det kanelbullens dag.Det firade jag med att äta flertalet torra brödskivor med kaviar utan bordsmargarin. Det var kanske inte att jämföra med en kanelbulle, men jag blev varken tjock, eller fick behaglig andedräkt.

Förutom att inte äta kanelbullar, har jag istället börjat spendera mer tid på renovering av vårt hus. I början var jag noga med att vi skulle göra en sak i taget för att inte behöva bo mitt i en byggarbetsplats. Helt plötsligt har jag kommit på mig själv att den regeln inte gäller längre.

Vi gräver upp och dränerar runt huset, byter källardörr, planerar nytt matrum. (nu är det "bara" tapeterna kvar att bestämma), river, röjer och fräschar till i källaren. Det sistnämnda gjorde jag igår kväll. Någon ägare någon gång i tiden har satt upp träpanel mot källarväggen. Då blir det fukt bakom. Därför ska den ned. Bakom träpanelen hittade jag en grov elkabel med några färggranna igentejpade tåtar.

Den kunde jag följa tillbaka till proppskåpet. Det ser ut att kunna vara en tre-fas ledning, en såndärpå 400Volt. Just för tillfället vet jag inte riktigt vad jag ska göra med den. Kanske blir bra att ha till jul att driva något ljus-spektakel. Den som lever får se. Det är lite "spännign" (jättedålig vits) att renovera ett gammalt hus.

3 kommentarer:

 1. Jorå att renovera gammalt hus är jättespännande. Vi har nu hållt på i 15 år och vi är inte riktigt klara...än...men så har vi också mer eller mindre bytt ut varenda spik, elkabel, elemetrör, VA-rör mm mm mm. Nu har vi "bara" nybygge kvar...sen känns det som ett nytt kök hade varit på sin plats. Köket är ju ändå 15 år gammalt så det känns på sin plats...maken höll inte riktigt med mig.

  SvaraRadera
 2. Gafflan: Hmmm... Gissar att vi kommer att vara i samma situation om 15år haha

  SvaraRadera
 3. Hejsan,
  Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot.
  Maila mig på vendela.byggla@gmail.com så berättar jag mer!
  /Vendela

  SvaraRadera