fredag 14 oktober 2011

Gummistövlar

Innan vi köpte hus bodde vi i lägenhet. Det hände inte ofta, men ibland fanns det ett behov av gummistövlar. Och eftersom jag är en snål ekonomisk kille med "medmera" kort (coop), införskaffades där ett par av deras billigaste par. Gröna med långt skaft.

Bor man i hus och ägnar större delen av sommarhalvåret åt att gräva i trädgården används stövlarna desto mer. Jag kunde i våras konstatera att mina gamla gummistövlar var slut. De hade liksom torkat sönder i skarvarna. Därför köpte jag nya stövlar i våras. Samma billiga sort som sist.

Idag tog jag upp båten. Då är det bra med gummistövlar, eftersom det emellanåt är nödvändigt att ta ett kliv ned i vattnet. När man står där i det oktoberkalla vattnet och brottas med 300kg båt blir man väldigt less på coops billiga stövlar, då man känner hur både vänster och höger strumpa suger åt sig av vatten som rent teoretiskt borde vara på utsidan stöveln. Jäkla tidpunkt att läcka på. Och naturligtvis har jag inte kvittot kvar.

Men jag har inte bara baxat båt. Jag har även insett att CityGross har börjat julskyltningen tidigt. Lite väl tidigt. Ska inte en svensk dagvaruhandlare av klass idag försöka prångla på oss det amerikanska haloween-firandet? Och haloween har ju inte inte varit än. Nåja, det kanske inte är så noga med ordningen, bara vi köper.

7 kommentarer:

 1. Det var inte EN burk pepparkakor det där. Mmmm...Pepparkakor och julmust, mums. Säger som lillgrabben:Är det inte Jul snart?

  SvaraRadera
 2. Jag kör med stövlar från granngården. Tretorn du vet... Har haft dessa i hur många år som helst och de jäklar håller! Inte hiskerligt dyra och jag tror ändå du tjänar på det. Så spring till granngården eller lantmännen eller vad det kan heta hos er. Jag köper mycket där, mina vinterkängor (graninge) är oxå köpta där.

  SvaraRadera
 3. Ledsen att göra dig besviken, men på den här sidan pölen (dvs i Kalifornien) är man inte så petig. Här samsas Halloween-prylarna med julgransdekorationerna i butikerna och har så gjort ett par veckor. Känns rätt skumt faktiskt...

  SvaraRadera
 4. Instämmer med Renée! Tretornstövlar verkar tåla vad som helst, mina är gamla som gatan men funkar fortfarande utmärkt. Dessutom är de bekväma.

  SvaraRadera
 5. Coops gröna stövlar är URUSLA!!! Har köpt dem flera gånger under många år - och varje gång glömt bort hur dåliga de är. Tycker det är skamligt att sälja sådant skräp år efter år! Snacka om dyra stövlar!

  SvaraRadera
 6. Malin J: Jo mums är det och jul behöver det bli snart. Vi har massor med glögg kvar sen sist.
  *****
  Renée: Åh, ganingekängor har jag inte haft sedan barnsben. Kanske dags för ett par igen.
  *****
  Erika: Amerikaner... ingen smak alls.
  ********
  PGW: Ok, jag förstår, Tretorn is da shit!
  **********
  Anonym: Ja, inte bara dyrt. Det är att slösa med naturresurser också. Fy på coop.

  SvaraRadera
 7. Även som kille är det värt att investera i ordentliga gummistövlar! Tjänar på det i längden!

  SvaraRadera