lördag 29 oktober 2011

Vilken dag!

Undrar om idag var den sista njutbara höstdagen? Här har det varit helt underbart. Jag drog på mig snickarbyxorna, tog fram sågen och skruvdragaren och började bygga träställning runt båten att hänga presenning över.

Och när jag står där och mäter och sågar och bara njuter av solen, vädret och vinden så tänker jag:
Det här kan inte bli bättre. Ljuvligt väder och lite hantverkarpyssel helt utan krav på precision, bara jag, fogsvansen och en jäkla massa meter med virke.

Men då slog det mig, jag saknade ju en öl. Hur kunde jag glömma något så viktigt? Så idag har jag upplevt den perfekta höstdagen. Sol, vindstilla, såga, skruva och öl. Massage för själen liksom.

Dessutom var jag ju bara tvungen att föreviga dagen med kameran. Och nu vet jag fördelarna med att fotografera i byxor med knäskydd. Man blir inte våt när man ställer sig på knä i det daggvåta gräset. Dvs arbetsbyxor för mer än ett område. Här kommer några av bilderna.

En liten varning dock. Sista bilden är en pytte pytte suddig spindel fångad med macro objektivet. Verklig storlek är som ett knappnålshuvud. Ni vet ett sånt färgglatt i glas. Inte farligt.
7 kommentarer:

 1. Puh, tack för varningen. Det gick att titta på bilden, och den är också den vackraste bilden.

  SvaraRadera
 2. + 1 på singelmamman.Har enormt svårt med spindlar (Vill gärna skaffa ett svärd enbart för att ha ihjäl spindlar med ;-D )men den här var lite söt.Här har vi inte riktigt kunnat gå ut och njuta av hösten eftersom lillgrabben har haft en segdragen förkylning. Så jag hoppas på fler sköna dagar nu när han är frisk. Är så mysigt att upptäcka alla skiftningar i naturen på nytt genom hans ögon.
  Blir ännu mer sugen på höstpromenader med lillgrabben när jag ser dna bilder.

  SvaraRadera
 3. Älskar hösten, speciellt såna här dagar!

  SvaraRadera
 4. Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! En spindel!!!!!

  SvaraRadera
 5. Finfina bilder! Spindeln var väl inte alls så farlig, trodde du skulle ha närbild på en massa ögon och tänder!?

  SvaraRadera
 6. Fast det var ju snällt med varningen iaf. ;)

  SvaraRadera
 7. Singelmaman: Jo, jag vet ju att ni är några läsare som inte kommer överens med alla små skapelser vår herre satt ut på jorden.
  ********
  Malin J: Jo, ibland visar sig hösten från sin fina sida.
  *******
  Cina: Ja, hösten kan vara underbar.
  ***********
  Anonym: Skärp dig!
  **********
  Helena: Tack! Jag har en bild på en stor spindel vi hade i tvättstugan där man både ser ögon och tänder. Men jag vet att den inte skulle uppskattas av alla.

  SvaraRadera