onsdag 19 oktober 2011

Inte bara shopping, hjälp önskas också.

Idag har jag handlat. På coop som vanligt. Denna gång enbart för att jag skulle ha en trälist till källardörren också. Annars hade jag handlat på ICA.

Och det börjar bra. Efter fem minuter inser jag att min vagn är krockskadad och har ett stort hål i vänster framflygel. Blir till att handla stora saker idag.

Ser ni förpackningen med borr? När jag kom till kassan insåg jag att jag tagit ett paket där det saknades en. Typiskt. Så jag åkte hem utan borrar. Orkade inte springa och byta. Kön bakom var nog lång ändå. Särskilt som påsen med potatis brast och fyllde vagnen med lösa potäter lite överallt.


Och som vanligt bjuder coop på det lilla extra. Idag var det på potatis-avdelningen. På skylten står det "Mjölig Potatis". Och de gula potatisarna är säkert mjöliga. Den röda sorten däremot, som någon glad färgblind pryo på grönsaksavdelningen fyllt på med, den heter Asterix, och är typ tokfast.För att underlätta sitt eget arbete på grönsaksavdelningen rekommenderar jag dem att i framtiden ha en skylt  där det endast står "Potatis". Men då skulle väl samma pryo fylla på med lök eller rädisor.

Sen hittade jag en rolig grej som inte är Coops fel. Här hemma har vi alltid kört med torky (papper i automat på väggen). Det är starkt, tåligt och går att vrida ur. Helt fenomenalt.
Nu har det kommit något somheter "Torky deluxe". Mjukt, smart och extra långt, står det att det är. Och så är det en bild som säger 3rullar= 1torkydelux.

Min småskolefröken hade aldrig godtagit svaret "3rullar" på frågan hur långt något är. Därför vänder jag på paketet och läser att en Torky deluxe rulle är 45m. Vet ni hur lång en vanlig Torky rulle är? Svar 100meter.
Så för något mer pengar kan jag få  90meter lite mjukare papper än om jag betalar lite mindre och får då 200meter papper med mig hem.


Och eftersom jag inte planerar att stoppa upp det här pappret mellan skinkorna eller andra ömtåliga kroppsdelar, går jag på den grövre längre och billigare varianten. Mer papper och mindre fjoms för pengarna.


Sen till ett problem där jag verkligen behöver hjälp av er läsare. Jag och min sambo ska på dop på lördag och vi har ingen bra idé på dop-present. Kläder har det lilla barnet i överflöd redan. Då båda föräldrarna har afrikanskt ursprung föreslog jag lite löst att vi kanske kunde ge bort en get (var vi nu skulle få den ifrån). Blicken från min sambo sa dock något helt annat. Jag fick skämmas tyst ett tag.

Snälla hjälp oss. Jag vet att flera av er där ute har barn som ni döpt. Vad fick de?

12 kommentarer:

 1. Om det ska vara något till barnet så har jag ingen aning. Ska det vara symboliskt så har jag förslag att du kollar Barnfondens sida:
  http://www.gavokatalogen.barnfonden.se/

  SvaraRadera
 2. Den här är väldans söt. Har själv köpt ett par stycken i doppresent, men tycker väl att det passar bäst till tjejer..

  http://www.bluebox.se/showinfo.asp?id=a00302&method=search

  SvaraRadera
 3. Uppenbart, en fickplunta med barnets namn graverat, det har alla våra barn fått vid dopet...

  SvaraRadera
 4. hej...
  bor dom i hus??? Isf tycker jag att det är lite roligt med tex ett äppelträd....

  hoppas att ni hittar på nått roligt!!! tittade in här lite sent , alla mina andra förslag tar lite längre tid att fixa.

  mhv sara

  SvaraRadera
 5. En fin liten leksak kanske?

  SvaraRadera
 6. Jag gav min brorsdotter en stol från SIA serien av barnleksaker och möbler. (min stol blev den mest omtyckta presenten av dop föräldrarna o gästerna, så jag rekommenderar det VARMT) o de har underlättat för jag har fortsatt i samma anda av sia prylar de nästkommande födelsedagar o högtider. Men nu e skitungen stor nog (4år) att önska sig egna saker. Så Sia serien är nedlagd. Men hennes rum är fint!

  SvaraRadera
 7. Guldfynd har små söta askar av silver där det står "Min första tand" och "Min första hårlock". De har fina speldosor och ramar av silver med. Annars kan det aldrig bli fel med en nalle. Rekomenderar nallarna ifrån Teddykompaniet (finns att köpa lite överallt), de är riktigt mjuka och sköna för barnet att gosa med,kanske en matchande snuttefilt eller speldosa. Finns som kossor ,giraffer,zebror och en massa andra roliga djur.

  SvaraRadera
 8. En sagobok med klassiska sagor, HC Andersen eller bröderna Grimm eller liknande. Ibland har vi även köpt de minsta gympaskorna som funnits av adidas, puma eller liknande. Säkert väldigt opraktiskt men brukar bli populärt ändå. Lycka till!

  SvaraRadera
 9. Jag gav bort en get till min brorson i doppresent (utan att skämmas)

  SvaraRadera
 10. Har tre kids själv men vi hade namncermoni med trädplanteringar (vi har tre födda på samma gång därav pluralisen och inte för att vi fick en alle´)och inte dop.
  Hur som helst jag kommer nu spotta ut några heta -?- tips;
  1. Ett frukt träd eller bärbuske om de bor i hus. När liten blir större kan de plocka - små älskar att plocka :)
  2. Ett fondkonto. Som ni sätter in en doppeng på. Och sen en födelsedagspeng. och sen en julpeng...osv. Så får barnet tillgång till pengarna när det tex är dags för körkort. Om ni inte hinner fixa ett konto tills på lördag- skriv ett kort där ni presenterar upplägget. Mycket uppskattat av både föräldrar och barn :)
  3. Dopdagens tidning tex DN som en liten extra grej bara. Som sen sparas till den lilla- kan hon/han få läsa om hur världen fungerade just på hans/hennes dopdag när han/hon blir så stor att hn/han uppskattar det ;)
  4. Ecpat. Ni kan stödja deras viktiga arbete genom att köpa ett personligt "gåvobrev". Ni väljer texten på "tavlan" som ni sen köper en snygg ram till. (fick vi- otroligt uppskattat!)
  5. Tavla med namnet och eller med födelsedatum. Sök efter Hus nr 9 och Knaada. Bloggare som gör jättefina sådana!
  6. En barn stol(finns även annat) i trä med namnet skrivet på stolssitsen.

  ...det räcker nu va? :)

  SvaraRadera
 11. Jag har vid flera tillfällen gett bort Willow tree figurer vid dop och de har varit uppskattade. Jag tycker de är otroligt fina med sina budskap, särskilt denna tycker jag passar vid dop: http://willowtree.info/product/guardian-angel

  Vid några tillfällen har min man kompletterat doppresenten med en skiva med enligt honom bra musik och förklarat att på så vis ska barnet i framtiden slippa skämmas för sin första skiva.

  SvaraRadera