onsdag 23 februari 2011

Barn

Jag har börjat förstå varför man skaffar barn. Det är för att slippa vara på jobbet. Min kollega jag delar kontor med, har barn. Flera stycken, och han är ledig jämt. Kommer sent (lämnat på dagis), jobbar inte fredagar (pappaledig). Borta mitt i veckan (VAB). Hux-flux är han borta en hel månad (föräldrardagar). Så trots att jag spenderar mer tid på kontoret än han gör är det jag som ligger minus på flextiden.

Den här månaden har han talat om att han ska försöka vara lite mer ledig i sommar, typ sex-sju veckor på raken. Jag sitter och retas och säger att det inte kommer att gå igenom pga det ena eller andra projektet han är med i. Idag fick jag reda på att han tänker vara såndär pappaföräldrarledig igen. September fram till nyår.
-Men du skulle ju vara långledig i sommar! Säger jag
-Det ska jag vara, också! svarar han.

Man kanske skulle pilla lite på fästmön sin ikväll. För framtida ledighet alltså.

9 kommentarer:

 1. HaHahaha.Kan ju vara bra att fråga henne vad hon tycker om saken först.
  Sedan vet jag ju inte direkt om det är så mycket ledigt just med VAB.Man har ganska fullt upp de dagarna och nätterna. Men föräldraledigheten är mysig (trots blöjbyten och vakennätter ;-) )

  SvaraRadera
 2. hahaha. Fast du (som Malin J skriver), har man FLERA barn. så är det inte att vara ledig, speciellt när de är sjuka. Snarare precis tvärtom. Man jobbar dygnet runt utan varken rast eller egen tid (man får inte ens gå på toa i fred). Att komma till jobbet sen brukar vara rena semestern. Men visst är det även mysigt att vara föräldraledig... till och från. Har man barn så vill man ju passa på att umgås med dem när man kan. Helt plötsligt är de stora och klarar sig själva och man får knega på på jobbet som alla andra igen. Och vem vet, då är det kanske du som är föräldraledig eller VAB:ar ;)

  SvaraRadera
 3. "LEDIG". Ja ledig. Men är man hemma med raslösa småbarn så är det fasen semester att vara PÅ JOBBET. Man längtar dit ibland. Bort. Bort från Bolibompa och tv-spel och "jag viiiiill inte haaaa det dääääär" vid matbordet. Att bara få vara själv är en lyx som du inte har vett att uppskatta ännu. Skaffa barn du, å var "ledig". höhöhöhö ;P

  SvaraRadera
 4. Kolla in det här citatet! "You can't leave footprints in the sands of time if you're sitting on your butt. And who wants to leave buttprints in the sands of time?" HAHAHAHHAAAAHAAA I love it.

  SvaraRadera
 5. Jag lovar att det kanske inte alltid är värt det... Att skaffa barn alltså. Visst att barn är goa, roliga, gulliga och det man älskar mest i hela världen men de kan oxå vara en pain in the ass... Bara så du vet alltså!

  SvaraRadera
 6. Förstår dina tankegångar men njae, semester är semester och VAB är just VAB. Fast nog förstår jag dig allt. //Gina

  SvaraRadera
 7. Föräldraledighet ställer till det en hel del för kollegor om man jobbar på ett jobb där visst antal måste vara i tjänst. Jag jobbar som sjuksköterska och det är ett evigt pusslande var sommar för att få semestrarna att gå ihop och då är det lite lätt frustrerande att vissa tar ut föräldraledigt hela sommaren.... Där jag jobbar tas det inte in några vikarier utan vi ska "bara" se till att det löser sig...
  Det här med vab verkar mindre roligt. Jag jobbar bla på en barnakut och just nu är det högsäsong för kräksjukor och barn som behöver inhalera(så jag träffar många vab:ande föräldrar). Kan ibland fundera på hur jag är funtad när jag jobbar där i dessa tider, torka spyor, torka snor, sticka skrikande barn och sedan få med sig ett gäng sjukdomar hem. Allt till en sparsam lön som med sjukdom blir än mer sparsam...
  /Annelie

  Ps. Fast jag trivs superbra med mitt jobb och skulle inte byta det för allt smör i småland. :-) Ds.

  SvaraRadera
 8. Malin J: Ja, min kollega har nämnt det där med sjuka barn nattetid.. tydligen bökigt.
  ****
  LillaUlle: Det där med att inte få vara ifred på toa har min kollega nämnt vid något tillfälle. Tydligen vanlig föräldraråkomma.
  ********
  Jessica: Tro mig, vara själv är en lyx jag uppskattar massor. Sambons skiftgång som ger mig hela helgdagar för mig själv är underbart.
  *******
  Jessica: HA HA HA!
  ********
  Renée: På din beskrivning låter det som om barn är en blandning mellan jordgubbsglass och hemorrojder? stämmer det?
  ***********
  Gina: VAB är ju vård av barn, får man aldrig vårda ett friskt barn??
  **********
  Annelie: Just det där med barnledighet och vården har jag hört från flera. Och då få svaret "lös det".

  SvaraRadera
 9. Jag förstår dig totalt!
  Jag har två ungar och "i'm livin' da dream!"
  Vab, Pappaledig, kontaktdagar, dagishämtningar you name it! Jag har testat både vanliga och lite tyngre grejer...

  En varningens ord bara innan du går loss totalt:
  Jag hade räknat med att ta ledigt 4 månader när den äldsta var 1 år. Ta hela sommaren och bara sitta i parken och äta glass och kolla på brudar.
  Det var sommaren 2004. Kommer du ihåg den? Sommaren som regnade bort? När alla gick i långkallingar i augusti?

  ...just det.

  SvaraRadera