måndag 7 februari 2011

Gustavs träningsblogg: Måndag= ny vecka, nya möjligheter!

Träning: Var på väg att packa gymväskan men hittade en halv påse chips ovanpå kylen och slog mig ned i tv-soffan istället.
Mat: En halv påse chips skrev jag ju alldeles nyss.

Men helt utan rörelse har jag inte varit idag. Tidigare gick jag till affären och köpte filmjölk och en ny diskborste. Varken jag eller min sambo är särskilt frenetiska användare av diskborste. Ärligt talat hänger en stor del av vår köks-hygien på att vi har en fungerande diskmaskin. Annars skulle det nog vara rätt äckligt här hemma.

Innebörden av detta är att vår diskborste behöver inte bytas för att den blivit sliten utan för att den blivit äcklig. Därför köpte jag den här:


En lite kantigt designad vit diskborste med rosa detaljer, precis som om den kom från slutet av 80-talet. En färgklick kan tyckas när den ligger mod den rostfria bakgrunden, men med tanke på hur vårt kök ser ut i övrigt så är den skitful. Den skär sig med allt.

Men det finns en tanke bakom det hela. Med en så ful diskborste kommer min sambo inte att stå ut särskilt länge, förmodligen inte mer än en månad. Sen kommer hon se till att det köps in en mer färg-harmonisk sak. Jag har alltså genom att köpt en ful diskborste skaffat mig en viss garanti att den kommer att ersättas av en ny fräsch, innan den hinner bli äcklig. Som två i en på något vis. Fasen vad jag är smart.

5 kommentarer:

 1. Nu har jag ju ingen diskmaskin, men läste om nån som alltid la med diskborsten i den då det diskades. Smart.

  SvaraRadera
 2. Det var smart tänk. Eller så gör ni som Fighter säger.Kör borsten i diskmaskinen.

  SvaraRadera
 3. Anjo: ;)
  ********
  Fighter: diska diskborsten? Tja, varför inte.
  ******
  Malin J: Ja, då får jag ju ett rent skaft att hålla i också.

  SvaraRadera
 4. Jag kör diskborsten och disktrasan(hänger den över kanten på den övre korgen) i diskmaskinen varje dag. Diskborsten är alltid fräsch och lika så disktrasan(om man kommer ihåg att ta ut den och skölja den i kallt vatten direkt när disken är klar eftersom det kan fastna lite skräp i den under diskningens gång).
  Gör du så så får du dras med den rosa diskborsten lääääääänge... :-)

  SvaraRadera