fredag 11 februari 2011

På äventyr i Karlskrona

Det blev som chefen ville, jag for till Karlskrona. Det var inte smärtfritt kan jag säga. Ok, själva Karlskrona var väl fint, men det var en del saker runtikring resan. Själva resan faktiskt.

Klockan tre på eftermiddagen startade vi in onsdags. Först blir det bil i nästan en timme, och på det tåg med två byten. Planen var att vi skulle vara framme på stationen i Karlskrona kl 21:22 och sedan gå till hotellet. Men tåget är lite försenat så vi stiger av i Karlskrona 21:23. Vi blir på en gång rätt ställda med tanke på att omgivningen inte alls ser ut som på kartan.

Vi blir då varse om att den lilla staden har två hållplatser ca 4km från varandra. Men vi är en samling ingenjörer och går direkt på med problemlösning. Jag halar fram tjänstetelefonen och ringer 118800.

-118800detärKristianvadkanjaghjälpadigmed?
-Hej, kan du koppla mig till taxi i Karlskrona?
-Givetvis inga problem...knappa-kanppa....(tyst) rrrrr  rrrrr (det ringer)

-(tugga tugga) Ja, det är taxi (tugga tugga) svarar en vänlig röst som verkar äta äpple samtidigt.
-Hej, jag skulle vilja ha en taxi till (och så läste jag på gatskyltarna), nära tåghållplats i Karlskrona.
-(tugga) visst, (tugga tugga) inga problem (tugga ) jag kommer... (klick)

Schysst, här de rationaliserat bort växeln, här ringer man till taxi chaffisen på en gång. För han dök upp bara en minut senare, fortfarande ätandes på sitt äpple. Service kallar vi det.

Vi checkar in på hotellet 21:40 och har således varit på resande fot i nästan sju timmar. Min mage kräver mat ( och en liten pilsner).
-Har köket öppet? Tänkte om det gick att få sig en matbit. frågar jag damen i receptionen.
-Nja, köket stänger 22.

Så vi slängde in våra väskor på rummet och gick sedan ned till restaurangen och gjorde oss populära genom att beställa hamburgertallrik och pizza. Men vi fick vår mat, utan något gnäll eller knussel. Men smakar det så kostar det.

150spänn! kostade hamburgaren. Men så såg den ju ut att vara gjord av någon stylist också, med dressing i kubisk kärl vid sidan om sked till pommesen, fyra sorters sallad på burgaren etc. Men "You can't polish a turd". Skit samma om burgaren är flashigt upplagd, det är fortfarande bara en hamburgare med pommes (i ciabatta bröd dessutom) men 150spänn..... (smaken var dock ok, men absolut inte märkvärdig)


Appropå stylist (er), ni känner igen de här två.

 
När jag såg sänglamporna kunde jag höra Simon:s stämma i mitt huvud:
(Simon):-Why in gods name have they put a sock on the sänglampa. It looks ridiculos.
(Tomas):-Men Simon, var inte så inskränkt nu, försök att se det vackra i det istället.
(Simon):-The beauty in a sock, hanging over my head looking like a space-worm that freezes, when I go to bed. There is no beauty in that, just sadness.Idag hade vi teknisk genomgång hos en potentiell leverantör i drygt tre timmar. Sen var det lunch. Efter lunchen var det dags att åka hem igen. Med tåg (igen). Idag har det snöat på horisontalen i mellansverige. Blöt horisontalsnö och SJ går inte ihop. Extra spännande är det när det är tre byten inbokade.

Redan vid andra bytet var vi tio minuter sena. Men det gjorde inget för anslutande tåg var femton minuter försenat. När jag nådde Norrköping var klockan 16:32 och det var precis att jag skulle hinna med mitt tågbyte, så jag sprang. Väl på perrongen står inget tåg inne. Då frågar jag en konduktör som står där. Hon bara ler och pekar på skärmen. De hade precis ändrat mitt tåg till avgång 17:35 (jippi  en timmes väntan).


Jag lyckas så ihjäl en halvtimme på järnvägs cafét, men sen är det nog. Jag går till info-tavlan igen. Då ser jag att de skjutit mitt tåg till 17:40. Sen ser jag också att det finns ett tåg som ska gå 17:04 och det står: "Tåg inställt, ersättningsbuss". Samtidigt skrålar de i högtalarna att ersättnignsbuss för tåg 17:04 avgår om tre minuter från C1.

Vaddå C1? Vart fan ligger C1? Men efter lite frågor och extra motion sitter jag på bussen. Eller ligger är nog det rätta svaret. Ryggstödet var lite slitet, eller mycket. Hela den gamla turistbussen visar sig vara totalschleten. Jag testar tre säten innan jag hittar ett där ryggstödet inte ger vika.  Men det är skit samma. För bussen åker bara ut i en rondell och sen tillbaka igen. Det riktigt hörs hur sliten och tungt motorn går.


-"Alla hoppa ur, vi byta buss" Säger den lilla mörkhyade farbrorn som kör. Så vi hoppar in i turistbuss två, inte riktigt lika sleten. Och sen skumpar det iväg. Det är moddigt som bara den på motorvägen. GPS:en i telefonen visar på 65km/h. Tack och lov har jag en snäll sambo som hämtar mig på stationen. Jag är hemma kl 19:00 rätt precist.

Då väntar nästa grej och nu är det kris. Det är ingen bild på tv:n. Parabol-boxen säger:" ingen eller mycket svag signarl". Hela parabolantennen är fylld med blösnö som stoppar varenda signal. Och snöblåsten fyller bara på med mer hela tiden.

För att göra det hela lite mer roligt sitter våran parabol på taket, på en antennpinne på skorstenen närmare bestämt. (Sa jag att det fortfarande blåste och blötsnöade). Så det fanns bara en sak att göra:
Livlina, sopkvast och långa armar. Men sen hade jag faktiskt superhjältestatus här hemma i tre minuter efter det. Puh, fatta vad nära det var att vi varit tvungna att prata med varandra hela kvällen.

7 kommentarer:

 1. Jisses ! Vilket avslut på dagen.

  SvaraRadera
 2. Ha ha, vilken underbar dag du haft. Så jäkla klockren dialog mellan Simon och Thomas, jag hör deras röster i huvudet när jag läser texten. Ser fram emot ditt nästa inlägg efter detta snökaos som pågår. Du är ju som bäst när situationen är som jävligast. //Gina

  SvaraRadera
 3. Btw, tack för att du tog bort ordverifieringen för kommentarer. Det var alldeles för svårstavade ord trots att jag är rätt bra på att stava. //Gina

  SvaraRadera
 4. älskar dina inlägg o kunder verkligen höra simon och thomas röster ;) hahaha.. men burgaren såg god ut o jag hade nog tyckt att det var värt 150 =)

  SvaraRadera
 5. Håller med de som säger att de kunde höra Simon och Thomas röster. Dialogen var klockren.
  Jag förstår inte riktigt varför ingen på trafikverket har förstått att det kan snöa i sverige. "Men vi har lagt ut det på entrepenad"
  Men om entrepenören inte gör sitt jobb,borde man inte kicka honom/henne då? Vi har ju gott om arbetslösa som gärna vill ha ett jobb. (Jag till exempel)
  När det gäller avslutningen på din dag så förstår jag att du fick hjälte status. Vem fasiken vill tillbringa en hel kväll med att prata med sin partner liksom?

  SvaraRadera
 6. Huskatt: Jo, här vilar vi inte i onödan!
  ********
  Gina: Då kommer jag göra dig besviken, idag har det varit lugna gatan hela dagen faktiskt. Men det är ju kul att veta att någon gläds av mina motgångar ;) Och du får tacka Suzan för att ordverifieringen försvann.
  ********
  suzan: Tack! Men när det gäller burgaren syntes det inte hur liten den var. På Harry's kostar burgertallriken 130, men då får man en stor burgare och massor med pommes. Det här rörde sig nog om 90-100g bara.
  *******
  Malin J: Jo, men det är väl underbart. Ha ansvaret och ändå kunna skylla på någon annan. Det är därför man lägger ut på entreprenad.

  SvaraRadera
 7. Halkade in här av en slump, och kommer att återvända. Riktig rolig läsning!

  SvaraRadera