tisdag 15 februari 2011

Powerpoint

På torsdag ska jag hålla en info om hur CE- direktiven påverkar våra projekt. Till detta har jag gjort en PowerPoint presentation (bildspel på datorn, ungefär som OH fast mer it). Jag har 50minuter på mig.

Jag har gått såndär fin flerdagars utbildning i att tala inför grupp och forma mitt budskap så det når ut till så många som möjligt. Då har jag lärt mig att man ska prata långsamt och tydligt. Inte ha mer än tre meningar per bild på Powerpointen/OH. Man ska växla informationsmedia, dvs gå över till blädderblock, whiteboarden, diabilder osv. för att hålla intresset uppe.

Just nu består min presentation av ca 70bilder. Det betyder en ny bild var 43:e sekund. Bara powerpoint. Bara eu-direktiv och dess tolkning, implementering och tillhörande harmoniserande ISO-standarder. Sa jag att jag hade de sista 50minutrarna innan lunch, ni vet då blodsockret brukar vara så högt.

Jag misstänkter att jag kan vara kandidat till det här. (tror ni de delar ut tröstpris?)

4 kommentarer:

 1. zzzzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZ du kommer nog bra i den tävlingen ;-). Gör något totalt oväntat så det livas upp. Det kommer säkert gå bra och jag menar inget illa om din presentation, det är bara alldeles för svårt ämne för mig. Lycka till! //Gina

  SvaraRadera
 2. Släcker du bara ner i lokalen lite också, så har du helt klart det bästa sömnmedlet. Fast släcker du ner lite kan du ju göra något oväntat... typ tända helt plötsligt och samtidigt skrika till, så har de allas uppmärksamhet igen. Det gjorde en föreläsare på universitetet en gång när han visade diabilder och föreälsta om olika mossor (ja jag var tvungen att läsa om allt inom biologins värld trots att jag valt att inrikta mig på medicin, människokroppen och bakterier/virus). Alla de de 60 procenten elever som somnat vaknade med ett ryck, och vågade inte tappa koncentrationen en gång till (förutom en kille som tydligen sov ovanligt djupt)

  SvaraRadera
 3. Vad tror du om att spela Rammstein till på tämligen hög ljudnivå? Det borde kunna hålla dem vakna en stund i alla fall?

  SvaraRadera
 4. Gina: Jo, det är nog inställningen för de flesta, att det är för svårt. Därför tänkte jag köra med mycket färgbilder. Inte för att det blir tydligare utan för att det är trevligare att se på.
  *********
  Lilla Ulle: Ha ha ha... Nej, det ska inte släckas i lokalen, då vet man aldrig vad som händer.
  *******
  PGW: Jo, men skulle de höra vad jag sa?

  SvaraRadera