onsdag 16 februari 2011

On the road again.

Idag var det besök hos leverantör igen. Tack och lov en enkel dagstur över dagen med bil. Min arbetsgivare har en såndär miljöpolicy. Det betyder att när vi får hyrbil i tjänsten så ska det vara en liten (billigt) men säker miljöbil. Och för att ingen ska snirkla sig runt detta står det uttryckligen: Hyrestagare ska välja WV Golf (etanol).

Det var jag som ringde och bokade dagens hyrbil. Killen på hyrbilsfirman frågade vad jag ville ha.
-Tja, vad har du för tre långa grabbar?? Nej, jag skojade bara, jag måste välja Golf om ni har.
-Aha, ni har miljöbilspolecy! Men du, WV Passat diesel är också miljöbil, vad sägs om en sån? frågar killen.
-Säger du det tänker jag inte säga emot.svara jag

-I morse skulle jag hämta ut bilen. Eftersom vi har avtal får vi nyckeln i en påse direkt, inga papper eller annat tjafs att fylla i, så det går fort.
Där stod jag på parkeringen och spanade efter vår Passat, men kunde inte se någon. Så jag halar fram bilnyckeln och trycker på "lås upp". Tjipp-tjipp låter det då från bilen närmast mig. En Audi A6 TDI kombi. Det är trevligt med miljöbils policy.

Men bäst var firman vi besökte. En av ägarna hade en chevrolet fet-pickis (jättestor pickup) som han skjutsade oss i när vi skulle iväg och äta.
-Vad drar den här milen? frågade jag.
-Just nu ligger den på ca 1,32 milen.
-Jisses, kostar på lite med andra ord.
-Jupp, men du vet det är miljöbil, gjord för boietanol vet du.
-Jaha, ja kör man på etanol så drar de ju lite mer, säger jag förstående.
-Ja, kör jag på etanol, då är jag uppe i över två liter milen.


Hur var det nu med miljöbil, man fick tiotusen av staten (skattepengar) för att man bidrog till en bättre miljö? Känns som om något gick snett?

7 kommentarer:

 1. mäh.. så tog du inte kort? :(

  SvaraRadera
 2. Det känns som om det gick väldigt snett. Men varför köpa en bil som drar 1,32 liter bensin milen? Varför? för att den ser häftig ut?
  Kommer aldrig begripa mig på sådana människor. De måste kompensera för något. (Jag vet att man brukar syfta på en viss kroppsdel med det uttrycket.Men denna gången menar jag på allvar att något ligger snett i huvudet på dessa människor.)

  SvaraRadera
 3. Säg när det inte går snett när det gäller staten och bidrag (och politik).

  SvaraRadera
 4. Jag säger skit i vilket. Här märker jag inte av nån växthuseffekt. Tjugofuckingsju minusgrader, det är så man kräks i munnen.

  SvaraRadera
 5. Suzan: Är det pickisen du ville se kort på? Eller ville du ha en bild på mig när jag krälar över motorhuven på vår hyrbil, precis som en riktig bilsalongstjej?
  ***********
  Malin J: I just det här fallet fanns det ett motocross intresse vilket gjorde att det drogs mycket släp och tillbehör runt hela Sverige, därav storleken.
  ********
  LillaUlle: Hm, du har väldigt rätt där.
  *****
  Jessica: Usch då.. bara sådär. Hoppas du har något bra munvatten.

  SvaraRadera
 6. Hela miljöbilsgrejen har spårat ur. Varför drar min Volvo V50 1,2 liter etanol per mil? Känns som ingenjörerna har en del att jobba på där.

  SvaraRadera
 7. Fisken: Jag ger mig den på att det är du som är blyfotad.

  SvaraRadera