söndag 20 februari 2011

Mitt yrkesval?

Någonstans här hemma bland all bråte har jag ett inramat diplom där det står "Civilingenjör maskinteknik"på. Jag har sedan barnsben alltid varit intresserad av robotar och maskiner. Jag har dessutom alltid haft hyfsat lätt för mig i skolan, varför jag väldigt tidigt satte ut mitt mål här i livet vad jag skulle bli som vuxen.

Just nu precis har jag gjort ett "Vilket jobb passar dig?" -test (HÄR)

Och nu börjar jag bli lite tveksam. Och så här ser mitt resultat ut:
På första plats: Konstnär.
På andra plats: Ljudtekniker
På tredje plats: Civilingenjör

Vad synd att jag valt fel här i livet. Trots att jag trivs väldigt bra med mitt livsval hittills. En kategori jag däremot inte fick några poäng i var "Lyssnaren". Jag lyssnar tydligen inte på folk i min omgivning. Om detta är sant eller inte vet jag inte. Jag bryr mig inte.

7 kommentarer:

 1. Fick resultatet: Trädgårdsmästare, djurskötare och brandman.
  Lite kul eftersom jag alltid älskat att jobba i trädgården och att pyssla med djur.
  Undrar dock vad min pappa ,deltidsbrandmannen, skulle tycka om att få dottern som kollega?
  Vad jag har för utbildning? Barnskötare.
  Har även jobbat inom äldrevården.

  SvaraRadera
 2. Förra veckan hittade jag till din blogg från vuxna människor har inte hamstrar. Så nu har jag läst din blogg från början till slut och skrattat åt massa inlägg. Min man har visats inlägg och skrattat han med. Så tack för en väldigt underhållande blogg.
  Nu har jag också gjort testet och det som dök överst är ljudtekniker, arkeolog och byggarbetare. Visst stämmer det att jag gärna gör saker men sedan tog nog likheterna i beskrivningen slut. Jag jobbar som barnsjuksköterska och det är ju långt från ljudtekniker... :-)

  SvaraRadera
 3. Jag fick lärare och arkeolog som resultat. När jag var liten ville jag bli arkeolog. Och marinbiolog. Och astronaut. Och pilot. Och serietecknare. Idag pluggar jag till fysiker och känner mig nöjd med mitt val:) Lärare vet jag dock inte om jag hade velat jobba som, är förtjust i min dotter men andra barn har jag svårt för...
  /Therése

  SvaraRadera
 4. Jag ska tydligen jobba med det jag alltid gjort och som jag vidareutbildar mig till. Mitt val är administratören, ordning och reda. Hoppas man inte får en faktura på detta test. //Gina

  SvaraRadera
 5. Ehhh. 2st "A", 2st "D", 2st "E", och 2st "F".
  Tydligen så är jag lika splittrad i testet som jag är i verkligheten? I vilket fall som helst så stämmer allt. Jag har verkligen jobbat i alla dessa kategorier. Utom "E" såklart. Där är det ju bara en massa olika hobbys som är listade.

  SvaraRadera
 6. ...och så blir 2+2+2+2=8 INTE 9. Alltså så hade jag 3st A. Rätt uppenbart att Civilingenjör/matematiker inte är ett framtidsyrke för mig.

  SvaraRadera
 7. Malin J: Tja, det kan väl vara trevligt att jobba som ett familjeföretag?
  ***********
  Annelie: Vad kul, varmt välkommen!
  *********
  Therese: Talesättet "Mina barn och andras skitungar" stämmer således fortfarande.
  *******
  Gina: Nope, här faktureras ingenting.
  ********
  Fisken: Vore det inte rätt gött att kunna ha någon av sina hobbies som arbete?

  SvaraRadera