torsdag 3 februari 2011

Blir inte alltid som man tänkt sig.

Träning: Idag stod det morgonlöpning på schemat. Fem uppfriskande kilometrar på löpband innan jobbet. Gymväskan stod färdigpackad i hallen och väntade, och frukost fanns i kylen, allt färdigt för att börja dagen med en rivstart.

Men sängen var så jäkla skön när klockan ringde i morse att jag körde en lång-snooz instället och trillade in strax efter åtta. Jag kommer visst från att ligga minus på flex-tiden. Springa kan jag göra någon annan dag.

Mat: har jag ätit idag, mest fiskpinnar.

Blev lite frustrerad på jobbet idag. Min chef insisterar på att jag ska åka till Karlskrona och träffa någon Sune, Sven,  Egon eller liknande. Och transportmedlet är ska visst följa någon miljöpolicy och är därför valt till att vara tåg. Jag känner inte det minsta för att åka tåg till Karlskrona. Tar ju fasen flera timmar.

"-Och det blir ju traktamente, lite extra klirr i kassan, inte illa" sa chefen.
Jag får en inre bild där jag står på en kall, blåsig perrong i Karlskrona, med en liten ful övernatts väska och tuggar på en fis-ljummen varmkorv från Pressbyrån och tröstar mig med tanken. Tjoho...200spänn traktamente (ironi).

Nej... däremot är jag rätt övertygad om att de där Italienska containrarna behöver en rejäl inspektion någon gång i slutet av mars början april. 4-5 dagar kommer det minst att ta.

3 kommentarer:

 1. Tåg är väl kul om man ska någonstans dit man verkligen vill (semester eller så). Annars är det ju bara dumt. Jag menar; dålig i magen på tåg är inte bra, inte ens kissa på tåg är bra, sedan kanske man är 15 vagnar från fika-vagnen och då är det kris! Hitta tillbaka till sätet sen är ju näst intill omöjligt... Hoppas du får ta något bättre färdmedel. Telepati kanske?

  SvaraRadera
 2. Vadå, i dessa dagar innebär SJ och tåg lite extra spänning i tillvaron. Spänning OCH 200 spänn extra Wow!! ;)
  Och du, akta dig för att nämna Italien för chefen. Han tycker säkert att du i så fall ska ta tåget dit också. Då blir det inte mycket kvar av de där 4-5 dagarna.

  SvaraRadera
 3. Renée: Tror ärligt inte jag har varit på en tågtoalett sen 97. Men jag inser att jag tydligen ahr bra lokalsinne, har aldirg problem med att hitta tillbaka till sätet.
  ************
  LillaUlle: Nejdå, jag har inte nämnt italien för honom än. Jag tänkte att jag bokar flygbiljetter först, ej ombokningsbara.

  SvaraRadera