tisdag 1 februari 2011

Tyda ödet?

Idag tänkte jag beröra ämnet fortplantning, men först lite om dagens kost och träning.

Frukost!

 

Lunch: mamma scan, funkar alltid. (ingen bild)

Träning:

 

Idag gills nära på fortet, så det så! (en sida i taget motverkar träningsvärk)

Att vara på mitten av de trettio och inte ha barn gör att man väldigt ofta får div. dumma frågor från omgivningen. Folk tror inte att man kan ha något annat intresse än att ligga hemma på sängkammaren och kolla ifall fortplantningsorgan man fått verkligen fungerar. Jag brukar svara:
-Nej, vi har ingen tristess att bota, vi har parabol.

Men idag började jag fundera på om inte något vill tala om för oss att vi är på rätt väg, vad vet jag? I förrgår avbröts kvällshånglet av ELON-reklam (se tidigare inlägg). När jag handlade idag och stod och tittade på tidningar såg jag denna:Klicka på bilden och läs vad som står på omslaget till vänster.
"Barnets pappa är fängslad"
"Farmor bara super"
"Jag dör snart och lämnar mina barn föräldrarlösa"

Ska det vara en tidning som säljer på att det är kul med barn? Högst upp till höger ser man även att de tar itu med städmani. Inget det behöver tas itu med i det här hushållet kan jag lova.

Och sen har rapport en inlägg på hela 10minuter om den ökade fattigdomen för barn här i Sverige och hur många barn som bor i fattiga familjer och har det fattigt.

Nej, i väntan på att signalerna ändras tror jag att jag skaffar ett Playstation3 istället. Inga bajsblöjor, inget nattskrik och ingen anmäler din blocket annons till sociala myndigheter när du tröttnat på det.

8 kommentarer:

 1. Ibland undrar jag om jag gjorde rätt som skaffade barn till den här världen (den är ju faktiskt ganska grym och otäck). Men varje gång jag ser på honom så känner jag att världen (för mig) hade varit så mycket hemskare utan honom.
  Svägerskan däremot är helt bestämd med att hon inte vill ha barn. Hon får också svara på en massa idiotiska frågor. Och "Men barnen är det underbaraste som hänt mig, vänta bara till sdu får en egen" kommentarer haglar.
  Varför kan inte folk själva få bestämma om de vill ha barn eller inte?
  Och tänk på de som verkligen försöker få barn, men som det inte fungerar för. Att få höra "Men varför skaffar ni inte barn?" och "Har ni inga barn än?" måste göra ont.

  SvaraRadera
 2. Har varit mycket nära att ibland fråga om det är OK att jag dricker upp kaffet först eller om jag måste gå och hoppa i ån direkt, då mitt liv tydligen inte har någon som helst mening eftersom jag inte har barn. Har jag hört. Märkligt, jag tycker jag har det rätt bra, men jag är väl lurad då? Alla tycker olika familjekonstellationer är OK tills de träffar på dem verkar det som, då är det banne mig kärnfamiljen som gäller, basta!

  SvaraRadera
 3. Jaha, en till med samma taskiga frukostvanor som jag. Konstigt det där med barnfrågan. Nu outar jag mig själv lite, är 46 år och har inga barn. Jag har inte valt bort barn och vad jag vet så är jag fertil (ännu mer avslöjanden). Jag har bara inte träffat någon att skaffa barn med. MEN jag har aldrig fått frågan om jag har barn, aldrig någonsin. Inte ens min mamma. Det tycker jag är lite konstigt och jag känner mig diskriminerad på något sätt. //Gina

  SvaraRadera
 4. Malin J: Jag tror du gjorde rätt som skaffade barn. Utan framtida skattebetalare finns det inga som betalar vår pension. Håller i övrigt med dig.
  **********
  PGW:ha ha, ja. Barn verkar vara lite som AC i bilen. Har man väl skaffat vill man inte vara utan trots att det kostar extra.
  *********
  Gina: Har du aldrig fått frågan? Sträck på dig kvinna, du är unik!

  SvaraRadera
 5. Jag får ungefär samma frågor, fast jag har 1 barn och det kan man tydligen inte heller ha.
  Jaha är det inte dax att skaffa 1 till??
  Hmm nä min son är i övre tonåren och jag är lycklig singel. Varför i hela friden skulle jag vilja börja om igen!!
  Kom på nån dräpande motfråga till folk som tjatar om det.
  // Helen

  SvaraRadera
 6. Underbar jämförelse med AC! :-)

  Kan tillägga att jag inte har någon AC i bilen heller. Men jag uppskattar pojkvännens bil med AC och även hans barn :-)

  SvaraRadera
 7. Oj, jag har nog gjort helt fel... har ju en fjärde på gång liksom ;)
  Fast blir det för mycket för mig kanske jag kan lämpa av en på dig så slipper du tjatet och kommentarerna... :)

  SvaraRadera
 8. Jag råkar ibland ut för det motsatta. Pluggar till fysiker och fick barn efter första året. Det var enligt många ett stooooort misstag, hur hur HUR skulle jag kunna klara av studier och barn samtidigt? Jag borde hoppa av, för det här kommer jag aldrig klara. Har lärt mig att helt enkelt strunta i såna dumma kommentarer, men det är klart att det kan kännas jobbigt när okända människor ser mitt barn som ett misstag...vilket hon självklart inte är för mig. Anledningen till att folk skaffar barn eller inte är något jag aldrig skulle anmärka på, det är ett personligt val.

  SvaraRadera