fredag 25 juni 2010

Grann-överglänsning

Sillen är köpt, snapsen är kryddad och lekarna är förberedda. Här jäklar ska det firas midsommar. Jag har förberett altanen med att ställa ut inte mindre än tre bord och två parasoller och ett solsegel.

Men... Jag tittade över tujahäcken in till grannen, den där grannen jag bara pratat med en gång (men då var de jättetrevliga), de har slagit upp ett partytält. De ska tydligen också ha midsommarfest fastän de ska sitta inne även om de sitter ute. Fint ska det tydligen vara.

Jag har funderat hela kvällen hur man möjligen skulle kunna lyfta festen på hitsidan häcken ett snäpp, för att liksom komma i nivå eller strax över grannens partytält. Det enda jag har kommit på är live-band. Jag ger mig tusan på att grannen kommer att spela elektroniskt alstrad musik i sitt partytält, om det nu kommer att spelas något över huvud taget.

Problemet är bara var får man, till ett starkt budgeterat pris, tag på ett liveband dagen innan midsommar att spela på midsommar. Jag tänkte till lite och kom fram till att jag trots eventuell alkoholpåverkan kan ta upp mot 8-10 accord på gitarren. Sen har jag en kazoo, en såndär tut-mojj. En sån kan ju vem som helst spela. Det är två instrument. Och så har jag en ukulele, och en godvän som kommer imorgon har precis lärt sig att spela just ukulele.

Tyvärr kan han väl bara tre accord. Och helst växlar han inte mellan dem. För det tar tid. Men gitarr, kazoo och ukulele, det räknas väl mer som live-band än trubadur-afton? eller? Särskilt om vi lyckas spela på samma ställe på samma sång samtidigt. Hur som helst, den som tar ett par dans-steg till våra toner kommer märka att det är dans till full orkester.

3 kommentarer:

 1. Låter som om ni kommer att ha riktigt roligt. Själv ska jag ut till kusten. Har jag tur så har kära mor fått båten i sjön och då blir det en tur på havet. Sedan avslutar vi med dans runt midsommarstången med lillkillen.
  Glad midsommar!

  SvaraRadera
 2. Det kommer nog bli en fest som många kommer att prata länge om. Speciellt om ni får ihop ackorden på ett någorlunda hyfsat sätt. I år har ju vuvuzelan kommit stort, den skulle iallafall kunna överrösta de värsta snedstegen. En riktigt Trevlig Midsommar till er och tack för underbart rolig läsning. Du berättar väl hur det blev på festen? //Gina

  SvaraRadera
 3. Malin J: Glad midsommar i efterskott. Hoppas du hade det trevligt. Själv har jag inte kommit ut på sjön då båten fortfarande står på land.
  ******
  Gina: Vi behövde aldrig överglänsa grannen. Frågan är om de hade fest över huvud taget? Jag tror vi lät värst. Gitarren kom fram och några låter blev det. Och överröstade felen gjorde vi själva, det behövdes ingen vuvuzela :)
  Hoppas du hade en trevlig midsommar du med.

  SvaraRadera