onsdag 30 juni 2010

Spotify's baksida

Jag är en av dem som nyttjar Spotify. Tycker att det är ett jätte praktiskt sätt att lyssna på musik. Eftersom jag har lite udda musiksmak (enligt många jag känner) hade inte Spotify många av de artister jag sökte, tex Alice DJ och Dune, men de finns nu. Så nu går jag bara och väntar på Jerry C och 2Unlimited.

Vad jag däremot inte visste var att Spotify även tar bort skivor, artister och låtar. För ett tag sedan hittade jag den fina skatten :


Svenska hits i modern dance-stuk. Lite lagom roligt och kul musik med skönt tempo. Tex Ulf Lundells "Öppna landskap" eller Lena PH:s " Det gör ont" i någon form av dance-techno eller vad man ska säga.

Men nu är den borta! Finns inte hur mycket jag än söker. Och den fanns bara häromdagen. Vet ni vad man får fram istället:


PÅ FINSKA. Vet ni hur finsk dance-techno låter för en som inte kan språket. Eller det kanske är samma om man kan språket. Det låter inte bra..... alls! Förstår inte att man ens kom på tanken. Vissa språk ska hålla sig till tango, så är det bara. (Möjligtvis folkvisor också.)

Nu kanske många tycker att det där är väl sak samma, det är bara skönt att de rensar Spotify från lite skräp, men jag säger bara: Nästa artister blir Bo Kaspers och Takida, då skrattar ni lagom högt!

Jag känner mig kränkt av en gratistjänst!
Jag ska banne mig starta ett eget spotify, för mupp musik bara. så det så!

9 kommentarer:

 1. Mupp musik?! Den var ny och ändå så rätt. Det finns ju betydligt mer Mupp musik än vad det finns populär musik. Tänk vad många garage band som skulle få sitt genombrott med din hjälp.
  Min favorit mupp musik låt är I am murlock med LV 80 ETC.( En låt som är bra för att den är så dålig + att man måste vara invigd i WoW för att ens ha en aning om vad den handlar om) Alla som spelar World of Warcraft vet vilken det är. Alla normala människor har ingen aning.

  SvaraRadera
 2. Malin J: Nej, du har rätt, vi normala människor har ingen aning. Betyder det här att jag ska kategorisera dig som onormal?

  SvaraRadera
 3. Jag provade på att vara normal men det blev så tråkigt ;)

  SvaraRadera
 4. Nu när jag bosatt mig på Åland kommer all Spotify-reklam plötsligt på finska. Lite roligt första gången, men nu börjar jag så smått tröttna. Säkert ett smart sätt att få folk att ge upp och börja betala istället ;-)

  SvaraRadera
 5. Karin: Ha ha ha...Ja, kanske. Och taskigt för alla näringsidkare som betalat för att få säga sin sak för sitt företag, och så hajjar du nada? eller, fattar du finska?

  SvaraRadera
 6. Nej, jag fattar nada. Så på det sättet är det lite skönt. Behöver inte känna att reklamen omedvetet påverkar mig.
  Fast det skulle inte förvåna mig om mitt undermedvetna på något sätt suger åt sig ändå. De där reklammakarna är hemskt skickliga nuförtiden ;-)

  SvaraRadera
 7. Åh, Rainbow to the stars....

  SvaraRadera
 8. Tina: Du är ju fantastisk! Dune, Rainbow to the stars, självklart ska den finnas med!

  SvaraRadera