söndag 13 juni 2010

Helg

Vilken helg. Inte för att den går att kalla för skit-helg, men det har då tusan inte gått som jag tänkt någonstans. Två små guldkorn har jag dock fått ihop.

Det första hände igår när jag skulle handla ett par gympadojjor på rea. Killen i kassan hittade ingen prislapp så han frågade:
-Vet du om de kostar 200, eller 300kr??
-....(jag i en halv sekund)
-Äh, vi säger 200kr (sa han raskt, jag hann inte reagera)
200kr för ett par splitt nya Reebok, inte tokigt.

Andra guldkornet var idag på ICA. Eftermiddagsköerna var milslånga. Men precis när jag ska ställa mig i kön, ser jag hur en anställd går mot ett par stängda kassor. Jag chansar. Jag lämnar kön och går mot de stängda kassorna och möter upp henne och javisst! Hon öppnar kassan och jag blir först i kön! Tjohooo! Det är som triss reklamen, plötsligt så händer det!

Det var mina guldkorn. Nu kommer gnället. Lördagen hade jag tänkt att börja lite trevligt med att äta frukost och lösa melodikrysset (nej, det är inte pensionärsvarning, det heter musikintresserad), och sedan göra båten redo för årets säsong. Men så blev det inte.

Efter många omvägar, väntan och köer på MAX står jag i snålblåsten ute hos mamma och försöker felsöka en algig och slemmig pump till trädgårdsdammen. Hur blev det så? Jag skulle ju lägga båtvax och bottenmåla.

Och idag då. blev det någon båt idag? Nej. För det sista jag lyckades göra innan jag for från mamma igår var att bjuda hem henne och syrran för växthusvisning. Inte för att de räknas till "fin gäster" men det hör väl till att man slår ihjäl de största silverfiskarna, sopar bort majoriteten av gruset från golvet samt hänger in en ren handduk på dasset. Lite stil vill man ju visa upp inför sin mor.

Som grädde på moset har jag fått ett "hedersuppdrag" . Mamma fyller 60 i år och ska ha kalas, och eftersom jag kan det där med bilder och dator och allt sånt, är jag ombett att göra snickra ihop ett inbjudningskort. Och de skulle postas senast idag. Ni kan ju gissa vad jag gjort resten av dagen/kvällen. Såntdär administrativt tar längre tid än man tror. Men nu är det klart. Och imorgon är det jobb igen. Undrar när jag ska hinna med mitt.

Här ser ni en händig karl som inte behöver en massa barn för att hamna efter i sina göromål, sånt klarar han själv!

4 kommentarer:

 1. Du vet väl att duktiga människor alltid får mycket att göra? Speciellt med andras saker. Fick du någon pilsner då som plåster på såren (vad jag tjatar om denna öl ;-) //Gina

  SvaraRadera
 2. Fick och fick.. jo.. jag fick en låda Heinicken av lillebror i sen födelsedagspresent förra veckan, så några slank ned på lördagskvällen. smaskens faktiskt. Tack för att du tänker på att jag ska få min ölranson :)

  SvaraRadera
 3. Då får man gratulera i efterskott! Saker och ting blir ju onekligen lite lättare att genomföra om man får en öl. //Gina

  SvaraRadera
 4. Gina: Tack!.... men ska sanningen fram fyllde jag i februari. Min bror är inte alltid så bra att komma med paketen i tid, men paket får jag alltid :)

  SvaraRadera