lördag 5 juni 2010

Tecken

Min bror har varit här på besök. Vi är lite lika till utseendet, men väldigt olika till personligheten. Tex är han inte det minsta ingenjörig, han är mer humanistisk. Han jobbar på ett gruppboende för folk som inte ha alla hästar hemma, inte samtidigt i alla fall. Någon dag tror jag att han kommer bli en väldigt bra chef, eftersom han dagligdags jobbar med vuxna som beter sig som barn.

Vissa av folket på gruppboendet har svårt med att tala. Då använder man teckenspråk. Vad jag inte visste vara att för folk som inte kan lära sig vanligt teckenspråk finns ett förenklat teckenspråk. Och det är ju bra. Men det kan ställa till det.Tex tecknet för "köpa" är att slå med höger knytnäve i vänster skålade hand två ggr.

Brorsan sa: Tänk dig att du är på torget med en kille som ser helt normal ut men som inte kan kommunicera får för sig att han ska köpa godis utav en av torghandlarna, och ( sedan blir arg för att vi säger att han inte för köa godis annat än på lördagar) argt repeterar tecknet för köpa hela tiden. Folk tror ju att han muckar gräl med allt och alla. Och allt han ville var köpa en liten karamell.

Jag tror det är sånt som kallas kommunikationsmiss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar