lördag 26 juni 2010

Midsommarfest

Vi hade midsommarfest igår. Det var livat. Och jag tro det blev lyckat, också. (Det verkade så på gästerna när vi möttes idag för att äta pizza och mjukglass). När man är festarrangör blir det ju per automatik lite mer springa runt och fixa och lite mindre sitta slappa dricka öl. Åtminstone till en början.

Men det ordnade sig ändå. Vi började med sill o nubbe, potatis, ost och knäckebröd. Till min stora förvåning verkade det som om gästerna tyckte mest om potatis, för den tog slut först. Men det visade sig vara fel. Mina gäster tyckte mest om snaps, ty det snapsades genom hela sill-middagen, grillningen, samt efterrätten.

Det ska väl erkännas att värden också tog en och annan snaps. Och tur var väl det. Man reagerar då inte så mycket på gästernas frågor som:
"Har du något stort plåster, tån är uppslagen?", "Går det att bada i trädgårsfontänen?" eller "Gustav, har du en brandsläckare, och i såfall, kan du hämta den?"

Annars löpte kvällen på riktigt glatt och stadigt och idag ingen bakfylla eller minnesluckor. Även om det kanske finns saker man inte direkt vill påminna sig om idag. Som tex att jag tillsammans med en polis och en cyklist hade disco i snickarboden klockan halv tre på morgonen.

Sen fick jag lära mig en annan sak i morse. Om man ätit två omgångar mat med ett dussin gäster på papp-tallrikar och lagt allt skräp i en stor plastsäck. Ta in plastsäcken när kvällen är slut så att inte måsar, skator, trutar och andra jävla fåglar vår herre skapat får tag på plastsäcken. För då får man dagen därpå gå och plocka sliskiga papptallrikar och annat skräp över HELA trädgården.

(Och vi behövde aldrig överglänsa grannen, de hade den mest tysta och stillesittande midsommarfesten i sitt partytält som jag varit varit med om)

2 kommentarer:

  1. HAHA!!! Vad roligt det är att städa efter sig...eller inte... Mår man sen lite halvdant så är man nog inte så pigg på att plocka skräp från hela trädgården!

    SvaraRadera
  2. Renée: Ha ha.. den första frågan jag ställde mig var faktisk: Jag vet att vi festade loss ordentligt igår men full såååå grisiga var vi väl ändå inte? eller var vi? neeej.... eller? Sen fick jag se måsflocken och trutarna.

    SvaraRadera