lördag 7 augusti 2010

Besegrad

Det är lite så jag känner mig idag. Besegrad alltså. Det slog till på eftermiddagen. Jag har tack och lov inte slagit nollan på stora porslinstelefonen. Däremot är jag inte sugen på stekt mat samt att jag har fått en otäck rännski..., ja ni förstår, och feber. Termometern visar visserligen bara 37.3, men min normala temp ligger på 36,9. (Så jag har sovit hela eftermiddagen och är nu kvällspigg, tjoho!)

Men jag har kommit på hur jag tar mig till festen "långt bort" ändå. Två alvedon mot febern och sedan immodium plus tills arslet går i baklås. Sen är det bara att ta bilen ned och partaja hela lördagsnatten. För det är först på lördag kväll det stora balunset är. Min sambo (som mår bättre idag, men var trött), sa inget, jag fick bara en blick. Så nu vet jag, åker jag så åker jag själv... tydligen.

Men besegrad var dagens tema och jag fortsätter. Enligt spår i såbädden har vi haft rådjur på besök som ätit på vår överväxta sallad. Jag får tydligen hitta på någon spray mot klöv-vilt också. Är rädd att det är svårt att hålla sig inom det miljövänliga området när det gäller så stora djur. Jag får lägga ut lite arsenik äpplen och cyanid päron på strategiska ställen. Så länge man inte sprutar ska det väl ändå gå att få grödan KRAV-märkt.Och sedan det värsta av allt. En snigel har tagit sig över el-barriären och kalasat på vår sista jordgubbe. Det är oklart hur den tog sig in. Förmodligen har den plankat in via ett rabarberblad som hängde över såbäddens kant. Ut åkte den och död blev den! Mouhahahah!

Inkräktare tagen på bar gärning.. handen lååångt ned i kakburken!!!

Och när jag stod där med kameran så fick jag faktiskt se att elstängslet fortfarande fungerar,(trots att någon tog sig förbi) titta och njut.

Sune snigel har krupit över första ståltråden (minus polen)

Sune snigel kommer i kontakt med andra ståltråden (de torra sakerna till vänster mellan ståltrådarna är Sunes småkusiner som inte hunnit utveckla reflexer utan istället blev stekta.)

AAAAhhh.....elektricitet

...aaaaa.....

...aaaaaaa.... Ni ska veta att det är ca 5-7sekunder mellan bilderna, så det går inte fort, naturens eget slow motion.

Och för alla djurvänner kan jag tala om att Sune Snigel inte dog av elschocken utan ramlade ned 12cm till marken och fortsatte sedan vidare.....

......ända tills jag satte hälen på honom och snurrade fem varv.

2 kommentarer:

  1. Brutalt och brutalt. Ibland är naturen hård, det är bara att sniglarna lär sig!

    SvaraRadera