torsdag 5 augusti 2010

FEEEEeee.e..e s.s....s..t.eller.... nä, troligen inte.

Idag var sista dagen innan semesteromgång nummer två, vilken bara är en vecka lång. Anledning till att fredag är första semesterdag är att jag och min kära sambo ska på en fest. Eller två, nästan tre, beroende på hur man räknar. Festen är på lördag. Men festen är långt bort så det tar en dag att åka dit. Därför börjar semestern på fredag.

Men nu verkar det som att det inte blir någon fest långt bort. Mest för att min sambo har bestämt sig för att festa till det på sitt eget lilla vis. Det går till så att hon ligger blek i sängen med en hink bredvid sig. Så har hon gjort större delen av dagen.

Jag var först inne på att ta några rena kläder ur torktumlaren och sedan flytta in i växthuset för att klara mig. Jag vill på fest. Sen insåg jag hur kul det skulle vara att sitta i en bil på E4:an och känna "Nu är det min tur". För ärligt, jag har knappast någon större chans att fly undan bacillerna. Har hon fått lär ju jag få.

Så det får bli helgens lilla lotteri. När ska Gustav ratta Gustafsbergsbussen utan halsat en flaska whiskey först? Själv tror jag fredag kväll, kl16:37 men man kan ju aldrig vara säker.

I övrigt har jag lekt byggingenjör idag. Ordinarie är på semester, därför fick jag ta hand om en firma som ska plåta in två väggar och ett tak på en utbyggnad.
-Vill du att vi lägger en alu profil längs väggen, eller ska vi staga på tvärgående? frågar killen från plåtfirman
-Tja.. (vad fan menar han?) vad är lättast för er? frågar jag
-Alu profil, svarar han, och slå lägger vi tvärliggare parallellt med befintlig stålstruktur, då blir det stadigt och går enkelt att lägga.
-Ja, men gör så. svarar jag (fattar fortfarande inte riktigt vad han pratar om trots att vi tittar på samma sak)
-Måste vi använda tätband på den där ojämna delen, eller får vi silikona utav bara h-vete? för ärligt, det blir tätare än tätband.
-Jamen, silicona då (det är ändå inga täthetskrav på skiten).
- Vill du vi nitar längsmed kanten där, eller får vi använda skruv?

Jag börjar nu känna att det kommer att komma fler och fler frågor jag egentligen inte kan svara på. Killen livnär sig på att lägga plåt och har så gjort i flertalet år. Jag får min lön för att jag ritar kugghjul. Så varför frågar han mig egentligen?
För att slippa fler frågor, testar jag en genväg.

-Du får göra precis som du vill. Bara det blir stadigt och snyggt gjort.
-Jamen då så, då är det ju inga problem, säger killen och ler lite.

Voila, problemen lösta. Inga fler frågor, genvägen funkade.
Inte hade jag en aning om att det var så här lätt att vara byggingenjör. Kan man skriva ett jobb till på sitt CV då. Inte illa pinkat, som farfar sa.

4 kommentarer:

 1. Har läst sen i jan/feb men aldrig kommenterat tidigare. Men just idag när solen skiner här kände jag att jag bara måste tala om hur glad jag alltid blir över att läsa din blogg. Den lyser upp trista dagar och man får sig oftast ett gott skratt. Tack! //Jenny

  SvaraRadera
 2. Tack för dagens goda skratt, Gustav! och då var det åt din karriär som byggingenjör och inte åt ditt möjligen väntande party med herr wc (eller är det fru?.. vet inte så noga).

  SvaraRadera
 3. Jenny: Tack! Vad glad jag blir! Det är kommentarer som dina som gör det roligt att blogga. Tur för mig att solen lyste på dig idag.
  **********
  LillaUlle: :) Intressant frågeställning. Har faktiskt inte könsbestämt porslinsfåtöljerna här hemma. Hur vet man om det är en han eller en hon man gör sitt avskräde i? Jag har sett mycket, men aldrig en toalett med snopp.
  Kanske är det som avgör det hela. Ingen snopp= fru toalett.

  SvaraRadera
 4. Men bara ett hål... ;)?! Vi kanske ska bestämma oss för varken eller... toaletten är helt enkelt en "det"

  SvaraRadera