måndag 16 augusti 2010

Hans och hennes

Ikväll blev det kokt fisk med potatis, ärtor och sås. Naturligtvis gör vi extra så att det räcker till matlådor. Står och betraktar våra matlådor så smått. Det är lite skillnad på dem. Gissa vilken som är min. Som ledtråd kan jag säga att jag väger 27kg mer än min sambo.När vi var i Kina för två år sedan var det nog första gången på länge min sambo inte kände sig kort. Hon var ganska precis kvinnlig medellängd. Jag däremot med mina 185cm var Stor. Även med manliga mått mätt.

Kinas befolkning är ca 1,32 miljarder människor. Det är jättemånga. Det är så många så att om man dödade en miljon kineser skulle invånarantalet fortfarande avrundas till 1,32miljarder. Tänk om alla kineser nu med ekonomins uppsving får råd att äta mer och därmed blir större och därav behöver äta ännu mer, typ dubbelt så mycket.

Går det att klämma fram så mycket ris ur jorden över huvud taget? Eller kommer kinesernas storlek att begränsas av naturen? Eller ännu värre, tänk om Kineserna börjar dricka kaffe. Fatta, det skulle inte bli något kvar. Lite otäckt är det när man tänker på det.

5 kommentarer:

 1. Usch, skrämmande tanke. Långa kineser och inget ris och inget kaffe!! Hur i all sin da'r ska jag nu kunna sova i natt?

  SvaraRadera
 2. Du är duktig på att äta gröna ärter iallafall. Ligger det fisk även under ärtorna på den vänstra bilden? Jag gissar på att den vänstra portionen är din. Men jag tycker ändå portionen är snålt tilltagen för en så pass stadig karl som du verkar vara. //Gina

  SvaraRadera
 3. LillaUlle: Tja, ett knep som ingen läkare rekommenderar är att tömma i sig två glas rödvin rätt upp och ned på stående fot. Det kan hjälpa.
  **********
  Gina; Jupp vänstra är min. Det syns inte i bild, men det ligger mycket mer fisk under ärtorna och framförallt den vita såsen. Sedan har potatisen fått en dålig vinkel. De är faktiskt större i verkligheten. Här har kameran tagit bort istället för att lägga på extra vikt.

  SvaraRadera
 4. Nu läser jag ju detta råd lite sent... eftersom det redan är förmiddag dagen efter. Sov rätt ok i natt trots allt... men det betyder ju inte att jag kan bli rädd ikväll och få svårt att sova i natt i stället. Så det är ju inte för sent att prova i alla fall. Är du säker på att tre glas inte är bättre?

  SvaraRadera
 5. ...tänk istället hur det kommer att bli om alla kineser framgent kommer att börja använda toapapper. Hur mycket vin måste man dricka för att hantera denna tankeloop?

  SvaraRadera