måndag 2 augusti 2010

Remmen har landat

Den är hoprullad. Väl ute ur förpackningen är den 1,9meter i omkrets.

Idag låg det ett brunt kuvert i brevlådan. Mycket riktigt, nya drivremmen till torktumlaren. Med gott självförtroende påbörjades montaget. Och det gick riktigt bra. Första tre minuterna. Sen kom momentet "skruva tillbaka bakstycket". Låter enkelt kanske ni tycker, men ingenting är enkelt i det trånga utrymmet bakom vitvaror. Särskilt inte att bända på en rem vars spännhjul sitter in-upp-bakom-lite till höger. Men jag lyckades!

Sen till problem nummer två. Vad många skruvar det fanns att välja på. Minns inte alls att jag skruvade bort så här många. Men det måste jag ju ha gjort. Det lär ju knappast vara min kära sambo som varit där om nätterna och skruvat ur några extra.

Men med hjälp av uteslutningsmetoden hamnade skruv för skruv på vad jag tror är rätt plats. Dock gick det inte jämt upp på slutet. Jag saknade en kort skruv samtidigt som jag hade en lång skruv för mycket över. "Utta är jämt" tänkte jag och drog in den långa skruven i den mjuka vita plasten där den korta skruven skulle suttit.

Nu var allt monterat och klart och det var dags för en första provtur. I brist på blöt tvätt slängdes en mycket ful mössa in och maskinen trycktes igång. 10 sekunder senare öppnade jag luckan och kunde konstatera: Ja, mössan har rört på sig, alltså finns den, samt att maskinen fungerar. (tjoho)

En ny torktumlare kostar ca 5000kr. Remmen kostade 344kr. Det betyder att jag sparat 4656kr. Och i min värld betyder det att jag nu har råd med en rikt och planhyvel. Går sen bara tvättmaskinen sönder på samma sätt, har jag råd med en pelarborrmaskin också. Man tjänar verkligen på att kunna laga saker själv.

8 kommentarer:

 1. Kanon.
  Betyder din värld detsamma som din sambos värld? Är det så på detta vis, då är du lyckligt lottad. Väntar med spänning på fortsättningen.

  SvaraRadera
 2. Jess! Detta är sättet att räkna på!

  SvaraRadera
 3. Oh, praktiskt sätt att räkna på.
  Skall fundera ut ett sätt att tillämpa den metoden här hemma med.

  SvaraRadera
 4. Magnus Johansson: Nja, nästan. Fast hon är mer inne på nya tapeter i sovrummet istället för rikt- och planhyvel. Jag förstår inte vad vi ska med nya sovrumstapeter till. Det finns ju ingen som ser tapetmönstret när de sover, och sover är ju det man gör mest i ett sånt rum, det hörs ju på namnet.
  *******
  Carola: Jajjemän, det är det! Ger massor med plus i kassan!
  ************
  Malin J: Jämför din egen matlagning mot att köpa färdigmat eller köpa lunchbricka på Sibylla. Då får du snart ihop till en liten resa till mallis eller nåt.

  SvaraRadera
 5. Åh den lät bra.Den tar vi! Ska genast påbörja projektet: Hur man får maken att tycka om långkok och matlåda.

  SvaraRadera
 6. Det är enkelt Malin byt bara make till någon som tycker om långkok och matlåda. Jag kan på rak arm komma på minst en. ;)

  J

  SvaraRadera
 7. One can say that he's good when it comes to screw..ing. hahahahahah

  SvaraRadera
 8. Jessica.. if you only knew........ you would be diappointed....

  SvaraRadera