tisdag 31 augusti 2010

Coop gör det igen!

Tisdag betyder veckohandla, och eftersom det behövs lite varor från en byggavdelning blir det coop. Och som vanligt när man handlar på coop finner man alltid något som personalen missat.


För Libresse bindor står jämförpriset i kr/st. 2,29kr/st är väl överkomligt, vad vet jag? Jag använder det inte (däremot har jag betalat för massor av dem genom åren).


Sen har vi Hello Kitty. Tycker det är rätt tufft att även det märket slagit sig in på denna marknad. Varför inte liksom. Men de kör inte jämförpris i kr/st. De jämför istället kr/liter. Jag antar att det är per liter absorberad vätska (såndär blå som den är i reklamen). Det kanske är bra sätt att jämföra med men, borde inte alla märken köra med samma sorts jämförelsetal? Annars går det ju inte att jämföra, menar jag.

Som avslutning tänkte jag presentera Butinox färg som säljs på coop, nyans Örken. smaka på det namnet till en färg. Örken. Låter ju som en blandning mellan spya och rap. Sur uppstötning ungefär. Vart i huset kan man måla med en färg som heter Örken? Matsalen? Sovrummet? Köket? Örken.


Det är nästan helt kart att färgnyansen fått ärva sitt namn från ett smeknamn på en av skolbespisningens mindre populära puré-rest-soppor. Smaskens NOT!

5 kommentarer:

 1. Örken är Norska för Öken :)

  SvaraRadera
 2. Eller en sjö i Småland! :)

  SvaraRadera
 3. Ha ha, kopplar du någonsin av? Men som vanligt har du helt rätt ;-). Vem tar vid efter Sverker Olofsson? Du vore en självskriven kandidat. Fast jag antar att du inte vill ha det jobbet heller. Färgen Örken påminner starkt om min färg i köket som heter Mio Sand.//Gina

  SvaraRadera
 4. Du imponerar på mig!
  Jag visste inte att Hello Kitty bindor fanns öht o så blir jag informerad om detta med bild o allt av en man! Jisses.
  Bra uppmärksamhet du har ang. pris per/liter eller så - jag hade aldrig noterat det där själv är jag rädd för.
  Me like!

  You go boy!

  Hejjar Anna

  SvaraRadera
 5. Anonym: Jaha, se där, då har man lärt sig något nytt!
  ********
  Anonym: Oj, kan det vara en sjö också.
  *********
  Gina: Jo, Sverkers jobb skulle nog vara kul. Vi killar gillar ju att testa grejer till bristningsgränsen.
  **********
  Anna: Det var nog att märket inte kände helt hemma på de hyllorna som gjorde att jag "såg" paketen. Sen var det faktiskt min sambo som tyckte att styckpriset verkade lite väl dyrt. Det var då jag såg att det var kr/liter ha ha. Så allt ser jag inte själv, lite hjälp har jag.

  SvaraRadera