onsdag 18 augusti 2010

Smart tänkt?

Håkan Eriksson

Det här är Håkan Eriksson. Han är Forskning och Utvecklingschef på Ericsson, det där telecom bolaget ni vet. Han säger i en artikel i NyTeknik (en tidning väl läst av alla ingenjörer) att han tror att telecombolagen kan ta mer betalt för sina trådlösa bredband.

Förutom att berätta hur stor vinstmarginal telecombolagen har på sina mobila tjänster, tror han att vi har viljan att betala mycket mer för de trådlösa tjänsterna. För att poängtera detta jämför han vad andra saker kostar.

"– Jag har erbjudit folk att bjuda dem på bio och popcorn en kväll under en förutsättning: Att de inte får använda sitt mobila bredband under en månad. Ingen har ännu tackat ja till mitt erbjudande."

(Tanken är väl att ett biobesök med popcorn ska prismässigt motsvara en månads mobilt bredband.)

Vad konstigt att folk tackar nej!!! Film finns överallt omkring oss, på tv, på nätet, i videobutiken, mobilen, etc. Och popcorn finns på varenda ICA butik. Karln menar alltså på fullaste allvar att få se en film i ett stort rum tillsammans med andra och till det äta popcorn till överpris är likvärdigt med att vara utan vardagskommunikation en hel månad.

Låt säga att ett biobesök med popcorn går loss på 180kr. Fläskfärs brukar kosta 39:90/ kg. Det betyder att ett biobesök är värt 4.6kg fläskfärs. Finns det någon som skulle avstå från sitt mobila bredband i en månad för 4,6kg fläskfärs? Låt oss säga 6kg färs, man ska väl vinna lite på affären.

Karln är CHEF för Forskning och Utveckling men har ingen känsla för den normala människans prioriteringar. Hoppas de är stolta över honom på Ericsson.

5 kommentarer:

 1. Ja jösses.Ska man skratta eller gråta? Är det fullt möjligt att vara så korkad?

  SvaraRadera
 2. Man upphör aldrig att förvånas. Jag har för länge sedan jobbat just på mobilsidan på Ericsson, dock inte bland ingenjörerna. Det här var ett urbota dumt uttalande som han nog får leva länge med. //Gina

  SvaraRadera
 3. Du ställer verkligen alla mina "fördomar" gentemot ingenjörer på huvudet! Kul blogg!

  SvaraRadera
 4. Malin J: Tja, gör man båda så har man ju helgarderat sig :)
  **********
  Gina:Kan ju tänkas. Men förmodligen är han en sådan människa som inte bryr sig.
  *********
  whitelady7: Va, har du fördomar mot ingenjörer! Hur kan man ha det? Vi som är så kulturellt intressanta och bra.
  Kul att kunna bidra med lite glädje i din vardag.

  SvaraRadera
 5. Hahaha... det var ju faktiskt dagens, eller kvällens, skämt. Tala om att sakna verklighetsuppfattning. Ja de måste ju vara jättestolta över honom på Ericsson... eller inte...

  SvaraRadera