tisdag 24 augusti 2010

Kompost

Jag har en sambo som tycker om choklad. Hon hade noterat att vi hade ett halvt paket "chokladmousse med crisp" kvar i ett skåp. Någon sorts efterrätts-rest, från ett besök där vi tydligen kände att gästen var fin nog att kosta på något mer än bara varmrätt.

Nåväl, i brist på bröd i vårt hem blev hon helt enkelt tvungen att vispa ihop två skålar mousse till kvälls te:t (drycken te i bestämd form) . Och sånt säger man ju inte nej till.

Eftersom hon varit så duktig och vispat mousse för en halvtimme sedan och nu stod och gjorde te till oss båda kände jag att även jag borde bidraga med något. Jag gick därför ut med soporna. I samma veva tog jag med mig komposten.

Vi har en separat kompostsortering för vår egen kompost i trädgården. Den sorteringsbyttan har lock på sig. På det viset hålls både lukt och bananflugor borta. Jag och min sambo är rätt duktiga på att kompostsortera. Däremot är vi inte lika duktiga på att tömma komposten så ofta som man borde. Sånt kan ofrivilligt skapa en väldig biologisk mångfald under diskbänken.

Men nu var ju jag duktig och gjorde det. (Tömde komposten alltså, inte skapa mångfald). Jag dunkade ut alla sallads och gurkrester (egen gurka) i komposten. Då såg jag att det i botten bildats något organiskt och småslemmigt. Jag gick in och visade min sambo.

-Titta, det ser ut som kräks, sa jag och satte den under varmvatten kran för att börja diska ur den.
-Få se, sa min sambo och tittade över min axel. Usch, du har rätt.. bläää
- Ha ha, det luktar som kräks också.
-Näää... huuuåååää, ja det gör det.

Och helt plötsligt hade hon ändrat sig helt och skulle INTE HA någon chokladmousse, och jag var bara dum som kom på såna dumma saker så att allt blev dumt.

Där har man för att man försökte göra något bra....

(.. men det blev mousse ändå, så småningom)

3 kommentarer:

 1. Nämen vad konstigt att hon tappade aptiten?! Förstår inte aaalls varför ;).
  Just innan man ska äta är det väl ganska lämpligt att undvika att visa upp/titta på äckliga saker.

  SvaraRadera
 2. Mokej, nu vill jag informera om att jag äntligen läst igenom samtliga inlägg i denna bloggen (nä inte läst den gamla ännu som lär finnas "där ute").
  Vill med detta säga tack för en härlig läsning, du skriver härligt häftigt och jag gillar't skarpt.

  Trista är bara att hitta inlägg som man vill kommentera men inser att det skrevs för flera månader sedan och känns inte sååå aktuellt.
  Men nu jäklar hänger jag på!

  Allt gott!

  Hälsningar Anna

  SvaraRadera
 3. Malin J: Jo, kanske.. men det såg faktiskt ut precis som kräks. Rätt häftigt med tanke på att det bara var grönsaker som varit framme i värme.
  ***********
  Anna:Tack! Kul att du uppskattar min författarkonst :). Måste säga att jag är mäkta imponerad att du orkat läsa alla inlägg. Och välkommen att kommentera även i fortsättningen.

  SvaraRadera