tisdag 10 augusti 2010

Jag är inte sämst.

En gång i tiden var jag väldigt duktig på att fickparkera. Jag var faktiskt så mycket duktigare på att fickparkera än att parkera i en vanlig parkeringsruta. Fast då var jag 18 och höll på och ta körkort. Nu, mer än 15år senare blir det kanske en fickparkering om året, förutom i år, i år blir det minst två. Det vet jag för jag har redan gjort dem.

Eftersom det inte blir så ofta är det med mer tur än skicklighet jag hamnar innanför rutan. Eller nästan innanför. Helt stolt var man ju inte när däcket tittade lite utanför. Men vad tusan, jag skulle vara borta 3-5minuter.

Nästan innanför

Men när jag kommer tillbaka visar det sig att jag inte är sämst. Långt ifrån sämst faktiskt. Bilen framför har "bytts ut" mot en saab, och säga vad man vill jag tror bara att hälften av hjulen var i rutan. Och helt plötsligt känner jag mig lite stolt över min parkering. Är det svenska avundsjukan eller är det mänskligheten som gör att man känner sig stärkt i andras nederlag?

Det syns lite dåligt i bild, men följ vita linjen i dess förlängning. Då blir det mer tydligt att framvagnen tittar ut en dryg halvmeter i gatan. Och det var inte trångt, det fanns plats.

3 kommentarer:

 1. http://twitpic.com/2d6kfp

  Det här är lite sämre.

  Hela sommaren har vi för övrigt sett en massa bilister som uppenbarligen har semester på alla punkter. Grova felparkeringar och galna trafikmanövrar i allmänhet.

  SvaraRadera
 2. tur att du inte fick böter! :)

  SvaraRadera
 3. Jag såg härom dagen en totalt misslyckad parkering utanför ICA.
  Snubben körde BMW,(Vet inte om det har med saken att göra, men kanske var han rädd om kromet på kofångaren)kommer in för att parkera i en handikapp parkering (alltså xtra bred.Inga bilar på någon sida= extremt gott om plats. Snubben saktar in kryper fram en cm i timmen lyckas ratta bilen så att han står riktad rakt in i parkeringsrutan. Kryper fram några få cm till. Drar handbromsen, stänger av bilen och går in (inget handikapp) och handlar.
  Det är bara det att halva bilen står utanför rutan. Främre halvan står inne i rutan, resten sticker ut i körfältet.
  alla andra bilar fick mycket svårt att krångla sig förbi BMW´n.
  Där har du den som är sämst i sverige på att parkera.

  SvaraRadera