måndag 30 augusti 2010

Teknik

Någon av de närmaste dagarna ska jag åka ut till min mor för att koppla in hennes video. Ni vet en såndär gammal apparat för stora VHS kassetter. Mamma saknar att inte kunna titta på sina gamla filmer. Hon hade försökt koppla, men det funkade inte.

Sist hon höll på skulle hon koppla in lilla tv:n i gästrummet till en enkel digitalbox (en såndär som bara ger gratiskanaler). Hon hade kopplat rätt, sa hon, men tekniken ville inte vara med. Så jag skulle se om jag kunde få någon bild. Det var säkert en såndär inställningssak. Bilden visar hur hon kopplat.

Båda apparaterna får ström, men hon har kopplat antennen direkt in i tv:n och så har hon ställt digitalboxen vid sidan om, separat. Sen går det en lös sladd från digitalboxen som inte är inkopplad någonstans. Hon är söt min mor. Jag ska nog få fart i hennes gamla video också, om det inte är värre fel.

4 kommentarer:

 1. Du får det att se så lätt ut. Synd att du inte vill syssla med politik, du hade kunnat gjort stor skillnad i vad du än sysslat med. Du är en god son. //Gina

  SvaraRadera
 2. Tack för kvällens skratt... igen... Du är allt en snäll son som åker och hjälper din mor.

  SvaraRadera
 3. Jag har nog en viss förståelse för din mors dilemma. Varför finns det alltid fler hål med samma färg, och varför är det alltid för få sladdar till dessa färgkodade hål??? Datorer är ju enkla, en färg, en sladd. Men TV-apparater, digitalboxar, dvd-spelare.... Och sen tycks det även alltid finnas en sladd som det liksom inte spelar någon roll om den är inkopplad eller ej, man har ljud och bild i alla fall! Jag hoppas min son blir lika snäll som dig, och teknisk, så han kan hjälpa morsan när det behövs :-)

  SvaraRadera
 4. Gina: Det är lätt! Så länge man inte får för sig att det är svårt är det lätt. Och när det gäller politik skulle jag aldrig bli riktigt bra. En politiker måste kunna försvara både sina och andras ideer. Jag är bättre på att hitta på fåniga saker.
  ***********
  LillaUlle: :) Man får se det som "paybacktime-månadspeng"
  *********
  whitelady7: Egentligen behövs det bara två uttag på en elektronisk låda. Resten sätts dit av uttråkade ingenjörer som tycker om att retas lite med omvärlden.

  SvaraRadera