måndag 15 februari 2010

Män, kvinnor och blommor.

Manligt och kvinnligt är något som fascinerat sedan jag "på riktigt" upptäckte det motsatta könet.
Ta en sådan enkel sak som blommor. Vi är alla uppfostrade med att blommor är något väldigt bra att ta med sig och ge bort när någon fyller år eller har namnsdag, eller bara är på långväga besök. Jag använder mig själv ofta av blommor som gåva. Men det roliga är hur vi tar emot blomstergåvan.

En kvinna som får blommor blir genast glad, för blomstergåvan är ett tecken på uppskattning och just nu är det hon som blir uppskattad. Beroende på vem som ger henne buketten och vad buketten består av för blommor och hur många de är, läser och tyder hon olika meddelanden.

Är det gula tulpaner från mamma som betyder "jag tycker om dig kära dotter (hoppas jag får kaffe)", eller är det röda tulpaner från en manlig bekant, eller rosor, en liten flört? Eller kanske en stor bukett blandade blommor från tjej-gänget som säger "vi tycker om dig". Den kommer att stå i en vas på vardagsrumsbordet och sprida väldoft och smycka rummet med sina färger och skänka glädje åt alla förbipasserande.

Buketten kommer naturligtvis att ansas varje dag så att den ser så ny och fräsch ut som det bara går, för att kunna dra ut på njutningen från den så långt som möjligt.

Det första en karl tänker som får blommor är: Har jag någon vas? Är mannen en ungkarl är svaret förmodligen :nej, är det en gift man:" eh.. vet inte". Karlar är problemlösare och tar därför fram det mest vasliknande de har för att lösa problemet: En stor tysk ölsejdel med en smaklös blå "Löwenbräu" logga tryckt på sidan. Vatten i sejdeln, blommor i vattnet KLART! Uppdraget slutfört. Nu kan blommorna stå där i tills de är slut.

Jupp, tills de är slut, då åker de i soporna. Förmodligen måste dammsugaren fram också eftersom det är först när de börjar vissna och falla isär som de klassas som slut och kan slängas. I slutändan betyder alltså blommor=jobb.

Så nästa gång du ska uppvakta en karl, istället för blommor, köp en några ölkorvar, en dosa snus eller varför inte en påse bullar, sånt uppskattar en karl.

För henne

För honom

(Nej vi karlar är inte otacksamma, vi förstår faktiskt att det är en gåva som betyder uppskattning, men en påse bullar skänker mera glädje. Hela detta inlägg bygger på generaliserad och ovetenskaplig forskning, uppsnappat från umgänge i utrymmen som herrbastun, byggbaracken, pissoaren och herrklubben i Lelles garage.

8 kommentarer:

  1. Haha! I så fall är jag nog bara en liten del kvinna och sedan resten karl, för visst uppskattar jag blommorna, men när jag väl hittat vasen får de stå där tills de ligger i smulor på golvet. :D

    SvaraRadera
  2. *skrattar* Bra tips - ska lägga det på minnet då....

    SvaraRadera
  3. Du är så klok du. Nästa gång köper jag tulpaner till mig själv och ett 6 pack öl åt mannen.

    SvaraRadera
  4. Kommentar från dambastun: blommor är helt överreklamerade. Hit med största chokladasken. Blommor vissnar bara, men att lägga sig en liten ring runt höften ger mycket längre glädje...

    SvaraRadera
  5. Snittblommor är underbart att få, men fy f-n för krukväxter. Det är ungefär samma sak som att ge bort en unge - de ska skötas om, gullas med, tvättas av ibland och ges näring så att de växer. M a o ett jäkla JOBB!;-)

    SvaraRadera
  6. Ha ha.. oj, visste inte att det fanns så mycket känslor förknippat med blommor.. eller choklad... eller ölkorv.
    Leena: Du fick medhåll av min sambo på krukväxterna.

    SvaraRadera
  7. Jaha, då var det det här med kvinnliga o manliga hormoner....nog sjutton är jag kvinna alltid men uppskattar alltid bullpåsen mer än fåniga blommor i allsköns alla färger så man har huvudvärk i flera dagar......brukar bli Iprenläge utan bastu.

    SvaraRadera