tisdag 19 oktober 2010

Det börjar bli kallt...

Det börjar bli kallt ute, det går liksom inte att undvika att märka. Tyvärr har kylan en dum tendens att även sprida sig inomhus. För att motverka detta har vi i vårt hus element under fönstren. I elementen strömmar det varmvatten i ett "system" som i källaren är hopkopplat med kommunens fjärrvärmenät.

Problemet vi har är att vårt vatten inte direkt strömmar genom elementen. Jag skulle till och med kalla det för stillastående i vissa element. Orsaken heter gamla termostater, eller om man ska vara riktigt noga jättegamla termostater.

Såpass irriterande gamla att ingen av de tips jag fått av rörmokar-folk i bekantskapskretsen är direkt applicerbara. Men det har inte hindrat mig från att pillat sönder isär termostaterna på hälften av husets alla element.

Saken är den att jag inte berättat något om mitt termostatutforskande för min sambo.... än. Hon går runt i godan ro i tro om att huset ska bli varmt om vintern precis som förra året. Jag är inte helt säker på att det kommer att bli precis så, särskilt inte som det ser ut nu, även om jag hoppas.

Någonstans lite i efterhand är jag glad att jag köpte henne en elektrisk värmefilt i födelsedagspresent. Tror att den kommer nyttjas mer än väntat.

4 kommentarer:

 1. Du får väl lugna henne med hur bra man sover när det är svalt. Läste om en tant som till och med sov på balkongen, året runt!! och hon sov jätteskönt varje natt. Förutom när det hade snöat jättemycket och hon vaknade med snö i ansiktet... men ni har ju iaf tak över huvudet så det behöver ni ju inte oroa er för.

  SvaraRadera
 2. Nu vill jag ju inte störa en ingenjör i onödan men har du provat lufta dom? //Gina

  SvaraRadera
 3. Oboy, your in trouble!!!!

  SvaraRadera
 4. LillaUlle: Sova svalt är helt ok, men toaletter med 15plusgrader är inte lika ok. (fast det är ordnat nu).
  *******
  Gina: Du stör aldrig :-)
  *******
  Malla: I was, but not anymore. Long live the crowbar.

  SvaraRadera