Det som startade tankar i mitt huvud var textsnutten på förpackningen "Utan onödiga tillsatser". Är inte alla tillsatser i en sådan förpackning nödvändiga? Har inte alla tillsatser ett syfte? Eller finns det någon tillsats som inte märks och inte fyller något syfte men ändå tillsätts?
Hur har de gjort förut? Har de haft ett gäng tillsatser utan verkan de satt till på slutet bara för att det är kul? Vem slänger in en extra produktingrediens, ett extra produktionssteg bara för att det är skoj? För en sån grej lär ju endast minska vinstmarginalen?
För om man hårddrar det, vad skulle kunna vara onödigt?
- Konserveringsmedel? Nej, det behövs för att rätten ska hålla sig fräsch längre, alltså nödvändigt om man vill producera en produkt som håller länge.
- Transfetter? Nödvändigt om du billigt vill producera en produkt som smakar bättre?
- Natriumglutamat? Nödvändigt om du använder billiga smaklösa råvaror.
(tisdag 14413 steg)
(måndag 10688steg)
Ja, det finns mycket i vår färdigmatsvärld man kan ifrågasätta. Skulle ärligt talat inte förvåna mig om man förut faktiskt tillsatte lite "onödiga" ämnen bara för att, för säkerhets skull liksom. Och så kan de ju faktiskt nu skriva att de inte längre har dessa onödiga tillsatser, utan bara de där nödvändiga konserveringsmedlen, transfetterna och natriumglutamaten. Tyvärr hjälper de ju föga, maten blir rätt smaklös och inte så god ändå.
SvaraRaderaLillaUlle: Säga vad man vill om smaken. Trots allt är den ändå rätt praktiska nödlösningar.
SvaraRadera