onsdag 13 oktober 2010

Jul?

Var på CityGross och efter ett tag insåg jag att det snart är jul. De har varit lite smarta. De skyltar inte rakt ut med att det snart är jul. De vet att för tidig julskyltning kan göra folk irriterade. Det får folk att mer se det kommersiella och mindre det mysiga med jul. Nej, de har börjat smyga fram små "hintar" om det. Som att fronta lite pepparkakor tex:


Jag har funderat på det här med jul ett litet tag. För tre veckor sedan ungefär började jag tänka på julklappar. Jag tycker det är kul att köpa julklappar om man hittar bra saker. Sen tillhör jag även de där jobbiga människorna som ofta är ute i god tid. Mitten av december brukar absolut sista klappen inhandlas.

Men jag har funderat en del över den överdrivna konsumtion vi har vid jul. Eftersom jag är prylgalen tycker jag om den delen av julen, men ju äldre och mer medveten jag blir, desto svårare har jag att blunda för den pryl-omsättning som accelererar i samhället.

Därför har jag kommit på en smart idé. Jag ska leka miljösmurf och ge bort återvunna ting. Visst är jag snål nog för att kunna rota fram dem ur en sopcontainer, men det känns lite väl magstarkt och sniket att ge bort en stol med bara tre ben och en svag sur doft av gammalt isterband, och hävda miljövetenhet.

Nej, jag har kommit på att jag ska handla mina julklappar på Blocket. Blocket är en fantastisk källa till skatter man inte visste fanns. Bäst saker hittar man under kategorin "övrigt". Och eftersom ingen av mina familjemedlemmar läser min blogg kan jag nu presentera en preliminär "ge bort" lista:

Mamma: En släpvagnsaxel. Hon ville egentligen ha en hel släpvagn, men nu kan hon önska sig ett släpvagns chassi till namnsdagen.


Pappa: Ett expansionskärl, alltid bra att ha.


Syster: En bajjamaja. Offentliga toaletter kan vara så äckliga och man vet aldrig när det är dags.


Bror: Kyrkbänkar! har man ny lägenhet på G behövs det lite nya "soffor".


Sambo: Fabriksnytt skelett. (mest för att jag tycker om henne så mycket att jag inte vill ge henne något gammal). Vi skulle kunna döpa honom till "Leif" och ha honom som extra torkställning. Får nog plats med många strumpor mellan revbenen.

God Jul!

6 kommentarer:

 1. Dagens skratt igen! Tackar tackar! Tror säkert din familj kommer bli överlyckliga. Särskilt din syster som får en Bajamaja...(använd dessutom ser det ut som på bilden)

  SvaraRadera
 2. ha ha, du är så satans skön!
  gisses vad jag skrattar hos dg!

  Pz! Anna

  SvaraRadera
 3. Det är inte utan att jag blir lite rörd över din omtanke mot dina nära och kära. Särskilt din sambo, jag är övertygad om att hon kommer älska Leif nästan lika mycket som dig. Frågan är vad du själv ska önska dig? För en tid sedan såg jag att det fanns en Lama till salu, kanske kunde vara användbart i trädgården, eller också kunde du lära den att spotta på närgångna grannar.? God Jul!

  SvaraRadera
 4. LillaUlle: använd och använd... inskiten, precis som ett par skor behöver gås in behöver en bajamaja....
  **********
  Anna: Tack!
  **********
  Malla: Tack, men lama är inte riktigt min grej, dessutom har vi väldigt trevliga grannar på alla håll. Däremot skulle det vara kul med en permobil/shoprider. Säljs det massor av på blocket.

  SvaraRadera
 5. Skelettet tror jag ditt hjärtas dam blir glad över...tre tänder går att ta loss och så har det stativ och dammskydd. Klockrent! Eller så får Du bo i garaget på obestämd framtid.
  MVH/Cey

  SvaraRadera
 6. Cey: Förstår på din beskrivning att du redan har ett. Hur funkar det som torkställning?

  SvaraRadera