fredag 29 oktober 2010

Irriterande Sjöberg

Jag är lite av en såndär miljömupp som faktiskt tror på sopsortering. Vaddå, säger vissa, allt blandas ju i alla fall i samma förbränningsanläggning till slut. Ja, det kanske det gör, men med tanke på att vanliga hushålls-sopor innehåller jäkligt mycket vatten, är det väl smidigare att sätta fyr på skiten med en eller två containrar med pappersinsamling, istället för att använda olja.

Sen är det inte allt papper som "energi återvinns" (det heter så när man eldar upp saker, läs på baksidan av chipspåsen får ni se). Rätt ofta tuggas pappret ned för att bli nytt papper. Och därför ska man inte slänga fönsterkuvert och annat med klister remsa (post-it lappar).

Varför kan de inte miljöanpassa skiten så att den går att slänga direkt i pappersinsamlingen???
Postkodlotteriet är ett globalt uppvärmningshot (som Expressen skulle uttryckt det)

Därför irriterar jag mig över I-lands problemet Rickard Sjöberg och hans Poskodlotteri. Vi har en skylt "Ingen reklam tack" på brevlådan, men eftersom de har personligt adresserade kuvert slinker skiten igenom ändå.

Och eftersom det är ett fönsterkuvert kan jag ju inte bara slänga skiten i soporna, jag är tvungen att öppna och sortera. Papper hit, vinstprogram dit fönster- och svarskuvert i soporna. Någon lägger skräp i min brevlåda som jag sedan måste ägna ännu mer tid åt för att sova gott om natten. Jag finner det hela.....irriterande.

Och helt plötsligt slog mig tanken att jag ska kombinera min oönskade post i en djävulusisk plan. Jag ska posta valsedlarna från Sverigedemokraterna i Sjöbergs svarskuvert och skicka in till honom. Ha ha, det kan han få! (för de är ju helt värdelösa nu, vilket de iofs var innan valet också). Ont ska med ont fördrivas!

6 kommentarer:

 1. Håller med dig! Blir så extremt irriterad över de där lotteri-breven som kommer titt som tätt och måste sorteras om innan det går att slänga. Var får du tag i valsedlar från Sverigedemokraterna, vill också skicka ;) Eller så lägger jag i all annan adresserad reklam, så får Rickard och hans gäng känna på hur det är att ta hand om andras "skit".

  SvaraRadera
 2. Lysande! Det kan bli en lika stor grej som själva lotteriutskicket! *klappar händerna*

  SvaraRadera
 3. Nåt sånt här kanske vore en lösning, typ som Nix fast för adresserad reklam. http://www.swedma.se/site.aspx?id=30

  Tills det träder i kraft kan du ju fortsätta skicka valsedlar. :)

  SvaraRadera
 4. LillaUlle: Jag har inga röstsedlar från Sverigedemokraterna kvar, trodde aldrig jag skulle behöva dem.
  ************
  Singelmamman: Ja precis, varför inte skicka en faktura för "Etaberingsavgift 750kr; Sopsortering 350kr x1 st påbörjad timme; moms 275kr tot:1375kr?
  ***********
  Erika: Tack så jättemycket, bra sida!

  SvaraRadera
 5. Gillar idén med att fakturera de där miljöbovarna. Jag löste dock problemet genom att skicka tillbaka allt som jag fick från miljonfåneriet med arga kommentarer om vad jag tyckte om deras miljöslöseri. Behövde bara göra det två gånger innan de slutade skicka skräp. : )

  J

  SvaraRadera
 6. Haha... Finns mer än EN irriterande Sjöberg på denna planet ;P

  SvaraRadera