söndag 31 oktober 2010

Pust!

Helgens första inlägg, kommer lite sent, men jag har faktiskt arbetat, kan man säga, på sätt och vis. Vi var väldigt många som fick vår lön i måndags. Det betyder att denna lördag klassas som sk. "lönehelg".

Jag vet inte varför, men lite för att testa hur väl jag och min sambo kan samarbeta efter tio års förhållande, beslutade vi att göra en liten lördags shopping på IKEA. Modigt kanske några tycker, men vi skulle faktiskt bara ha en kudde och några plastlådor, så det var inget stort på gång. Jag menar, vill man spela riktig rysk roulette kan man ju försöka bestämma sig för ny säng eller nya möbler till gästrummet.

Men inte vi, vi skulle bara ha en kudde och några förutbestämda plastlådor. Därför tog vi bara en sån gul kasse vid ingången. När vi nått rätt precist mitten av varuhuset är kassen knölfull med handdukar, uppläggningsfat, servietter mm.

Jag fattar ingenting förutom att det är fullt av folk, jackan är varm, gula kassen är tung och svetten börjar krypa fram. Vi behöver en vagn! Var får man tag på en vagn när man är mitt i ett IKEA varuhus. Ett alternativ är ju att stjäla någon annans vagn, någon som har en tom vagn eller mycket lite i den och lämnar den obevakad ett svagt ögonblick.

Men alla verkade hålla i sina vagnar helt krampaktigt, sen kan jag säga att jag är rätt dålig på att stjäla saker då jag varken har modet eller erfarenheten. Då slog det mig, de har ju alltid vagnar innan ta-själv-lagret.

Sambon och gula kassen blev kvar, medan jag med raska steg tog mig genom resterande halvan av varuhuset fram till lagret vagnarna. Jag tog mig en vagn, men sen kom det svåra. (insåg jag)

Har ni försökt att på en löne-lördag köra med en kundvagn MOT strömmen genom ett halvt IKEA-varuhus? Det är en utmaning både fysiskt, psykiskt. Det är nästan att jag i efterhand är nyfiken på hur många svordomar och könsord jag framkallade, och framförallt kallades.

Fel håll dumskalle!

2 kommentarer:

  1. Ha ha, vissa skulle kalla er självmordsbenägna!
    En lönehelg på IKEA låter lika smart som att vara på Ullared när barnbidraget precis kommit. Gudar vad folk där var. Givetvis var alla kläder jag ville ha till lillkillen slut i hans storlek.Folk knuffades och körde på varandra med vagnarna. Jag såg till och med en kvinna som helt fräck snodde leksaker ur en vagn som någon lämnat obevakad ^^.

    Man kanske skulle vara smartare i framtiden och inte åka precis på de dagar när halva sverige fått samma idé?

    SvaraRadera
  2. Malin J: Vi har alla vårt sätt att skänka spänning åt förhållandet efter tio år.

    SvaraRadera