måndag 4 oktober 2010

Speciell dag.

Idag har det varit kanelbullens dag. Det visste jag inte när jag gick till jobbet. Men jag är inte den som sätter mig på tvären i onödan. Tre stora bullar till förmiddagsfikat och en till eftermiddagskaffet. Det tycker jag själv får räknas som godkänt.

Tänkte på vad lätt vi konsumenter anammat det här med kanelbullens dag, trots att vi vet att det är ett påhitt från bageribranchen. Julpepparkakor, lussebullar och semlor är tydligen inte nog. Vi drar till med en kanelbullehögtid också.

Då kom jag att tänka på en sak. Borde vi inte försöka ta och införa kebabrullens dag. Denna praktiska "take-away" rätt som idag nästan kan klassas som svensk husmanskost. Perfekt till lunchen, snabbrätt på stan, efter krogen, eller bara moffa framför en bra film

Tänkt vad det skulle göra för Svenskt näringsliv och Sveriges alla småföretagande gatukök. Färsk kebabrulle gynnar den lokala näringsverksamheten. Och tänk vad det skulle reta sverigedemokraterna. Antar jag i alla fall.

7 kommentarer:

 1. Tycker nog mer om pizza, men det låter ju inte riktigt lika bra med pizzans dag som kebabrullens dag förstås.

  SvaraRadera
 2. Suverän idé! Mest för att det antagligen kommer reta gallfeber på SD;)

  SvaraRadera
 3. Samma intressanta diskussion uppstod på jobbet här också! vi var dock mer inriktade på stora pizza-dagen och ägg-dagen.. Nämndes gjorde också stora ölhävar-dagen. Det sistnämnda är min favorit... möjligheterna är oändliga när man jobbar med pr. man kanske skulle göra slag i saken och promota något man gillar?!!...

  SvaraRadera
 4. Har vi inte stora ägg dagen, eller veckan snarare. Tror den kallas påsk ;) Ölhäfvardagen låter som en bra idé den kan jag skriva under på.

  SvaraRadera
 5. LillaUlle: Pizzans dag, varför inte. Skulle kunna ligga i direkt dagen efter Ölhäfvar-dagen, (se övriga kommentarer).
  *********
  Therése: Precis! Det skulle vara kul att höra deras motkommentarer.
  *********
  Petronella: Ja, det tycker jag. Ta det som en utmaning och få igenom en egen uppfunnen "dag", typ choklad-dagen.
  ********
  Anonym: Jag är också med på ölhäfvardagen! låt oss starta en folkrörelse.

  SvaraRadera
 6. Jag sätter genast igång att göra en strategisk marknadsplan för Stora ölhäfvardagen! Vilket fantastiskt påhitt. av MIG :D och jodu anonymen: Vi kom också på det här med påsk. Det var lite trist för alla ägg i världen förtjänar verkligen en egen dag istället för att ständigt vandra(läs rulla) i påskens skugga..

  SvaraRadera
 7. http://internationalbeerday.com/
  Får nog komma på något annat... mutter

  SvaraRadera