fredag 22 oktober 2010

Diska?

Gissar att vi är väldigt många som dricker kaffe på jobbet. För att dricka kaffe behöver man något att dricka ur. I fikarummet har vi ett helt skåp med porslinsmuggar, samt en diskmaskin, lyxigt va! Och orkar man inte sätta in i diskmaskinen finns det även plastmuggar att tillgå.

Själv kör jag med personlig kaffekopp, en jag tagit med hemifrån. Denna mugg har varit med mig sedan jag började på företaget för snart sju år sedan. Och säga vad man vill men jag tror jag har avdelningens äckligaste kaffemugg.

Nåja, den gör kaffet smakrikt.

Den får lite disk. Varje morgon tappar jag i en omgång kallvatten och häller ut. Men det är allt den får. Sen får den betjäna mig med 3-5koppar svart rinnande guld om dagen.

Jag satt och funderade lite idag på äckel. Jag tycker ju inte att den är äcklig, eftersom den är min. Men jag skulle ju vägra dricka ur den om det vore någon ananas. Då skulle jag nästan se den som en bakteriehärd.

Sen undrade jag om det är ett manligt fenomen eller om även kvinnor gör samma sak. Vi män är ju av naturen kapabla att hitta på så mycket som är direkt ohygieniskt. Äta smörgås på dass tex.

Hur som helst, min mugg får sig i alla fall EN rejäl disk om året. Det är innan semestern. Dels för att jag inte orkar jobba de sista minuterna innan semestern och dels för att se om det faktiskt går att få den ren (utan att blästra). Sedan känns det bra att efter semestern börja en lång jobbhöst med en ren kaffemugg.

10 kommentarer:

 1. Sådär ser min mans mugg ut här hemma. På pin kiv brukar jag diska den en gång i veckan. Då hittar han den inte. "Var fasiken är min mugg?"
  "Där den ska vara när man inte använder den. I diskstället ,nydiskad, eller i skåpet bland de andra rena muggarna."
  Tyvär tror han att jag inte heller har något problem att dricka ur en mugg med gamla äcklig rester i, så jag måste påminna honom att jag vill ha en REN mugg om han ska ge mig någon dryck.

  Jag tror att det är ni män som inte stör er. Som farfar sa:"Lite skit rensar magen"

  SvaraRadera
 2. Hörru... du behöver en ny kaffemugg. Den där går ju aldrig att får ren. Och ja det är nog ett manligt fenomen (finns säkert undantag, både manliga och kvinnliga). Skulle aldrig dricka ur en sån mugg oavsett om den var min eller inte (men jag är ju kvinna också) ;)

  SvaraRadera
 3. Den är tokäcklig ju! Men blöt muggen och häll i salt och gnugga runt så blir den mycket fräschare :)

  SvaraRadera
 4. Jag är precis likadan. Har en speciell mugg både hemma och på jobbet.

  Mina koppar ser inte lika äckliga ut som din, men jag gjorde ett smart val och köpte en kopp med svart insida, för då ser den inte lika äcklig ut, fast den är det =)

  Mitt namn avslöjar nog vilket kön jag är, men jag säger det ändå, jag är tjej, och ja, mina egna koppar är äckliga, men det är bara jag som dricker ur dom =)

  SvaraRadera
 5. Rekommenderar bakpulver. Diska med salt sliter på glasyren i längden. Fyll koppen med vatten, dutta i lite bakpulver, låt stå över natten.

  Jepp, jag har bott i studentkorridor.

  SvaraRadera
 6. Eller så tar du lite bikarbonat.Funkar lika som bakpulver som du redan fått tips om. Eller så köper du ny mugg och blir disciplinerad och diskar minst 1 gg/vecka. 1 tsk bikarbonat i ett glas vatten funkar bra mot halsbränna för övrigt. Sedär, ett husmorstips från mig. Känns skönt att få bidra med det då du lärt oss så himla mycket ;-). //Gina

  SvaraRadera
 7. Jag kan berätta för dig att när min mamma var lokalvårdare på televerket för många många år sedan fanns det en chef där som också hade en sådan äcklig mugg för kaffe. En kväll stod muggen där på bordet, mamma diskade den och ställde tillbaka den ren och fin. Kvällen efter satt chefen där och väntade och sa till min mamma att hon fick minsann inte diska muggen, för det finns inget bättre än att dricka kaffe ur en skitig mugg, det smakar bäst sa chefen. Det har jag tagit fasta på så jag har också en sådan skitig mugg på mitt kontor. Dock diskas den ibland.

  SvaraRadera
 8. Jag har en kokerska på jobbet som letar reda på min mugg, så den blir diskad en gång om dagen i alla fall, annars hade den sett likadan ut som din... förutom att jagm som någon annan som kommenterat, valt en mörk mugg så det inte syns så tydligt ;)

  SvaraRadera
 9. Hmmm... En gång i veckan diskar jag min kaffemugg om jag får bestämma. Eller så. Fast problemet är att det inte är min mugg utan jobbkollektivets, så andra har rätt att lägga sig i.
  På nästa jobb ska jag ha en alldeles egen mugg!

  SvaraRadera
 10. Malin J: din Farfar har så rätt, lite skit rensar magen, mycket mätter.
  *******
  LillaUlle: Det behövs ingen ny mygg, den duger gott åt mig. ;-)
  ************
  Sabina: Den är inte äcklig, den är bara lite ohygienisk för andra.
  *********
  Agnes: Vad skönt med en själsfrände av motsatt kön.
  *******
  PGW: Jag bodde oxkså i korridor, men vi hade ingen kaffebryggare. Vi var för många som var rädda för allvarligt missbruk (sant!)
  *********
  Gina: Jag tackar för husmoderstipset.
  **************
  Eva: Någonstans förstår jag din mammas chef.
  ***********
  Nyckelpigan: Jag villockså ha en kokerska... ska vi dela?
  *********
  Trollets mamma: Precis, egen mugg ger större frihet!

  SvaraRadera